Kuracia polievka
Kuracia polievka

(Ne)ruská kuracia polievka

bugout - fotkabugout, 28. decembra 2021
(Ne)ruská kuracia polievka
Foto: bugout

Hľadal som nejakú inšpiráciu na polievku a našiel som toto. Našiel som viac, viacmenej rovnakých receptov. Neviem prečo má byť ruská, ale keďže Zobraziť celý popisHľadal som nejakú inšpiráciu na polievku a našiel som toto. Našiel som viac, viacmenej rovnakých receptov. Neviem prečo má byť ruská, ale keďže som trochu pozmenil postup pozmenil som aj názov ?

Suroviny

 (alebo voda, bujón)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak na drobno. Zemiak a mrkvu na drobné kocky (mrkvu môžeme aj nastrúhať na hrubo).

  2. 2

    Cibuľu s mrkvou podusíme pár minút na oleji s maslom. Zvýšime výkon a pridáme mäso, aby sa rýchlo zatiahlo a chvíľku opekáme, pridáme cesnak a bobkový list. Výkon znížime a pár minút spolu všetko dusíme.

  3. 3

    Zalejem vývarom a varíme cca desať minút. Pridáme zemiaky a varíme ďalších zhruba desať minút. Celkovo varíme polievku tak, aby bolo všetko uvarené.

  4. 4

    Neviem ako zvyknete postupovať pri niťovkách, ja ich nasypem do polievky a odstavím ju, za pár minút sú hotové.

  5. 5

    V jednom recepte uvádzali ako esenciálnu zložku vegetu, mám pocit, že tam použili len vodu a nie vývar. Ja osobne by som dal radšej bujón (s glutamanom, tie natur mi nechutia).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia