Fašírka vcelku so zemiakovým šalátom

jack - fotkajack, 14. februára 2016
Fašírka vcelku so zemiakovým šalátom
Foto: jack

Náš dnešný nedeľný rýchly obedík.

30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

500 kg
3 ks
3 ks
1 PL
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Žemle si namočíme do trošku mlieka.Do mletého mäsa pridáme všetky suroviny .Ja si cibuľku trošku opražím,aby to malo lepšiu chuť.môžme pridať už aj žemle ktoré si vyžmykáme.Dobre všetko zmiešame.Strúhanku tiež pridáme podľa potreby.Aby masa nebola hustá ani riedka.

  2. 2

    Plech potrieme olejom,vyformujeme fašírky,mne vyšli 2 ks.menšie.Trošku podlejeme a upečieme asi hodinku a pol.Každý podľa svojej rúry.A zemiakový šalát si každý urobí podľa seba.Ako prílohu si môžte zvoliť aj zemiakovú kašu.

  3. 3

    Dobrú chuťku.

Diskusia k receptu

monty469
Ja mäsko môžem na akýkoľvek spôsob.Kúsok by som si dala.Neostalo niečo pre mňa?
jack
Ak dobehneš tak ešte máme.
marienka44
@Jack , netreba zabaliť fašírku pred pečením do alobalu alebo peč. papiera? Mam suroviny, tak ju spravím zajtra. :-) Dakujem za tip.
bembo
Takto sa robili fašírke v Pliešovciach (okres Krupina) aj s takým šalátom.kým žila mama som sa ich čosi najedol.keď boli moji rodičia mladí,a ja som nebol ešte na svete sa takieto fašírke pečenie v chlebovej peci podávali na svatbách.vraj mali ešte lepšiu chuť ako pečené v elektrickej rúre.keď sa raz pýtali v Smotánke kadeakých celebrít"aká je pre nich najkrajšia vôňa"išli si jazyky polámať na názvoch rôznych trancúzskych parfémoch.pán Lasica im odpovedal na úto otázku takto:budete sa čudovať,ale pre mňa je najkrajšia vôňa,vôňa fašírky.hneď som vedel,že myslí na tie pliešovskie,pretože on v Pliešovcach ako chlapec trávil prázdniny u starkej,a tam ich jedával tak ako aj ja,kde som trávil ako školák každé prázdniny u starých rodičov.mamina mama nám ich robievala rúre šporáku v ktorom sa kúrilo drevom.tieto ako ich volám ja "pliešovskie fašírke" boli veľmi chutné.dnes sú Pliešovce plné prisťahovalcov,ktorí o tejto dobrote už nevedia nič,lebo starie tetke čo ich robievali,a robili radosť ich konzumentom už odpočívajú večným spánkom,a mladie pliešovanke ich už nepečú.aj tieto fašírky podľa tvojho receptu určite budú chutiť každému varecháčovi.
jack
Ďakujem varecháči.Teším sa,že sa rp páči.