Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na rasci

siuuu - fotkasiuuu, 10. júna 2019
Kuracie stehná na rasci
Foto: siuuu

Tento recept milujem. Minimum surovín a maximálny efekt. Pamätám si ho ešte z detstva a mám ho rada dodnes. Robím ho vždy, keď sa mi dlho nechce stáť pri sporáku, pretože sa robí v podstate sám. Ak vám nevadí vôňa a chuť rasce, garantujem vám, že si pochutíte.

4
porcie
10 minút
príprava
45-50 minút
na 185 °C

Suroviny

4 ks (horné alebo celé s kožou)
podľa chuti (drvená alebo mletá)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán posypeme rascou. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou navrch a v rúre zohriatej na 185-190 °C pečieme cca 40-50 minút (podľa veľkosti stehien). Olej ani žiadny tuk nie je potrebný - mäsko si pustí svoju šťavu a tuk. V polovici pečenia kožu namočíme do výpeku, vrátime naspäť (kožou hore) a dopečieme. Vyskúšame špajľou alebo kovovou ihlicou (na špízy). Najlepšia príloha aspoň podľa nás je zemiakový kaša - klasická alebo v kombinácii so zeleninou (výborná je napríklad zemiakovo-brokolicová).

    Kuracie stehná na rasci - obrázok 1

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
V nedeľu vyskúšam. Taktiež som do pečeného kuraťa nepoužívala rascu. Ale určite je to fajnové. Jednoduché v ostatnom čase zbožňujeme. To servírovanie je prekrásne.
A "vlčích " hlasov si nevšímaj. Tie do neba nejdu. Skôr naopak.
2x haji, siuuu
používateľ nemá avatar
123
na zajtra som mala v pláne piecť stehná, tak to skúsim po novom...