Kuracie stehná na rasci
Foto: siuuu
Tento recept milujem. Minimum surovín a maximálny efekt. Pamätám si ho ešte z detstva a mám ho rada dodnes. Robím ho vždy, keď sa Zobraziť celý popisTento recept milujem. Minimum surovín a maximálny efekt. Pamätám si ho ešte z detstva a mám ho rada dodnes. Robím ho vždy, keď sa mi dlho nechce stáť pri sporáku, pretože sa robí v podstate sám. Ak vám nevadí vôňa a chuť rasce, garantujem vám, že si pochutíte.
porcie
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán posypeme rascou. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou navrch a v rúre zohriatej na 185-190 °C pečieme cca 40-50 minút (podľa veľkosti stehien). Olej ani žiadny tuk nie je potrebný - mäsko si pustí svoju šťavu a tuk. V polovici pečenia kožu namočíme do výpeku, vrátime naspäť (kožou hore) a dopečieme. Vyskúšame špajľou alebo kovovou ihlicou (na špízy). Najlepšia príloha aspoň podľa nás je zemiakový kaša - klasická alebo v kombinácii so zeleninou (výborná je napríklad zemiakovo-brokolicová).
dúfam, že vám budú chutnať rovnako ako nám ;-)
urobila som 1/2 na 1/2 - klasika a rasca, priznám sa, neviem, ktoré boli lepšie, ale "zbodlo " sa to na posedenie...
Určite aj skvelá chuť.
A "vlčích " hlasov si nevšímaj. Tie do neba nejdu. Skôr naopak.
Že vlčí hlas? Aj kritický názor je názor. *začiatok rýpania* Ak je podložený argumentami. Pretože argument typu "ak sa niekomu nepáči, nech nečíta a nekomentuje" nie je argument. Nepoužila si ho. Nech ti nekrivdím. Ale čítam to tu (= na Vareche) stále dookola. Je to zbabelosť. Tu sa ide s kožou na trh. Musí sa počítať s plusmi. Aj s mínusmi. Ak sa kritika nepáči, tak autor nezverejňuj recept.*koniec rýpania*
Nemôžem si pomôcť. S tým nebom si mi pripomenula moje obľúbené: "Gute Mädchen kommen in den Himmel. Böse überall hin." Čiže dobré (slušné) dievčatá sa dostanú do neba. A tie zlé kamkoľvek chcú.
PS: Vlk je krásne zviera.
Ja som nepísala o kráse, ale o hlase vlka. Pre mňa hlas vlka krásny nie je. Pre mňa je strašný a hrozivý. A tvoje obľúbené - že radšej si tým zlým dievčaťom, lebo sa dostaneš kamkoľvek - tak si pamätaj svoju cestu, aby si sa vedela aj vrátiť. Lebo kamkoľvek - to môže byť aj nikam.
PS. Nemám podmienky na to, aby som vložila foto, ktoré by ti tú cestu ukázalo. Tak prepáč.
Nemusí sa každému páčiť - jednoducho v tom momente ma to tak napadlo, ale rada sa budem inšpirovať tvojim stylingom, ale žiaľ žiadne tvoje recepty som tu na Vareche nenašla. Mimochodom, robila som ich aj dnes ... možno sa ti dnešný styling bude páčiť viac.
Tak toto je podľa mňa určite lepšie...
Ďakujem ... je to taká moja kuchárska kniha, lepšie tam recepty nájdem, keď ich potrebujem.