Mýslím, že celkom jednoduchý recept.A domáce tortilly !
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (rezne) |
|
6 lyžíc |
|
6 lyžíc |
|
štipku |
|
1 lyžičku |
|
TORTILY: | |
400 g |
|
2 dcl horúca |
|
štipku |
|
DRESING JOGURTOVÝ: | |
200 g |
|
2 strúčiky |
|
štipku |
|
štipku |
|
štipku |
|
OSTATNÉ: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Spracujeme si cesto z múky, vody a štipky soli.
-
2
Tortillu robíme na panvici bez oleja. Robí sa rýchlo tak dávajte pozor aby neprihorela.
-
3
Pripravíme si mäsko, ktoré by mohlo byť cez noc namočene vo wolcestrovej omáčke, sójovej omáčke, štipke soli a vegete. Nasekáme si pór.
-
4
Pór si posmažíme na olivovom oleji. Ja som ho posolila aby trošku zmäkol.
-
5
Pridáme mäsko, zakryjeme občas premiešame. Môžme podliať štipkou vody alebo pridať ešte worcester alebo sójovú omáčku podľa chuti.
-
6
Pridáme kukučiku a môžme aj pór nasekaný na kolieska. Chvíľu podusíme a ak je už mäsko mäkké môžme ho vypnúť.
-
7
Tortillu zohrejeme, potrieme vyrobeným jogurtovým dresingom, pokvapkáme kečupom, pridáme kapustu čínsku/ hlávkovu nakrájanú na jemno, pór/cibuľu, paradajku, prípadne čily omáčku.
-
8
Pridáme mäsko. Môžme si ju zatočiť a jesť rukami alebo krájať príborom.
-
9
Jogurtový dresing si urobíme s jedného alebo dvoch jogurtou. Jogurty dáme do misky, pridame štipku soli, čierneho mletého korenia, čily omáčku a 3 strúčiky cesnaku. Premiešame a dáme do chladničky.
Diskusia k receptu