
Kuracie stehná plnené pikantnou slaninkovo-cesnakovou plnkou
Kuracie mäso sa nám asi nikdy nepreje :-)

Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami
Omáčka je nasladlá, so stopou pikantnosti po zázvore, nie však priamo štipľavá.

Jablkové kuracie prsia podľa Hadrbolca
Alebo tzv. falošná sviečková. Vôbec to nie je sviečková :) A že kto je Hadrbolec?...

Zemiakový paprikáš s köfte guľkami (Patatesli sulu Köfte)
Jednoduché jedlo výbornej chuti z Tureckej kuchyne. Je rýchlo hotové a z mála surovín. My doma máme toto jedlo veľmi radi....

Famózne srdiečka na smotane
Niekto srdiečka nemusí, ale my ich milujeme. Ak aj vy určite vyskúšajte tento môj výmysel :)

Zapečené plnené zeleninové palacinky
V záhrade ešte zostala posledná zelenina. Dá sa z nej urobiť dobrá večera.

Hovädzie rezne s listovým šalátom
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...

Pražma na zázvore
Když jsme byli před 7 lety v Lokvě Rogožnici v Chorvatsku, tak náš pán domácí nám...

Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...

Hovädzie bourguignon pre lenivých
Už vyše roka mám v kuchárskej knihe odložený recept na Hovädzie bourguignon od Zema. Plánoval som...

Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...

Jahňacie stehno s bylinkami
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...

Oravské francúzske zemiaky
Šťavnaté francúzske, lepšie povedané Oravské zemiaky. Výborná pochúťka ku kyslému mlieku

Bravčové pečené na kapuste so žemľovou cibuľkovo– pažítkovou knedľou
Bravčové mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou, dáme do pekáča, potrieme cesnakom a posypeme...

Ražniči z mletého mäsa
Spravila som guľky z mletého mäsa, ktoré som osolila okorenila mletým čiernym korením, majoránkou, ...

Zemiaková kuľaša so slaninkou
Tento chutný zemiakový recept pre vás pripravil Vladimír Pitoňák, šéfkuchár reštaurácie hotela Klar v Liptovskom Mikuláši....

Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...

Tantuni
Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja...

Tafelspitz, alebo hovädzia špička v polievke
Práve v jednoduchosti je krása toho receptu. Je to špecialita viedenskej kuchyne, hoci kto vie?Možná má pôvod...

Staročeské prsia s grilovanou polentou
Polenta, kukuričná kaša, či po našom zameška. Dá sa použiť rôzne. Ja som...

Krkovička naša dobrá
Tých krkovičiek je tu neúrekom, no chcel som sa podeliť o gurmánsky zážitok z nedeľného obeda....

Pečené uzené stehno plněné česnekem
Stehna shora nařežeme a naplníme plátky česneku, kousky másla a bylinky.

Hachis parmentier
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)

Tlačenka z kuracích pečienok
Ani neviem, ako som prišla k receptu, ale robím ho aspoň 30 rokov. Teraz menej chránim manželov...

Fašírky z bravčového mäsa
Mleté mäso zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a čierným korením. Pridáme trochu nasekanej petržlenovej vňate,...

Kačica na pomarančoch so šalviou
Kačica patrí k jedlám, ktoré pripravuje šéfkuchár Igor Čehy najradšej, a nám odtajnil, ako...

Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka...