Tuniakový šalát
Tuniakový šalát

Španielsky šalát s tuniakom

podravka - fotkapodravka, 8. apríla 2017. Komerčný recept.
Španielsky šalát s tuniakom
Foto: podravka

Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou atmosféry, ktorú si môžete vytvoriť aj u vás Zobraziť celý popisPobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou atmosféry, ktorú si môžete vytvoriť aj u vás doma.

6
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Umytý šalát nakrájame na tenké prúžky, pridáme nakrájané paradajky, uhorky, cibuľu, olivy a papriku.

  2. 2

    Vajíčka uvaríme natvrdo. Scedíme tuniak v konzerve a spolu s vajíčkami pridáme do šalátu.

  3. 3

    V miske zmiešame olivový olej, vínny ocot a podľa potreby ochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Polejeme šalát pripravenou zálievkou a jemne zamiešame.

  5. 5

    Šalát podávame s toastovým chlebom alebo ním môžeme naplniť tortillu a zobrať si ju von ako chutný obed na piknik.

Diskusia k receptu

katka78
Skutočne vydarený šalát, pochutila som si na ňom bez výhrad, hoci sa veľmi nekamarátim s rybkami a už vôbec nie s olivami. Konzervu tuniaka sme mali ešte dovezenú z minuloročnej dovolenky, môžem sa najbližšie poobzerať aj po tej "Eve", lebo v letnej sezóne bude tento chutný šalát u nás častejšie. Vďaka za recept, môžem len odporučiť.


haji
@Katka78 (9.4.2017 20:46)
Krásné foto, ještě hezčí talíř, milá Kati, nadělala jsi mi chutě! Jen pochybuji, že uvedené množství v receptu je pro šest lidí, ale já jsem rybožrout.
katka78
Ďakujem @Haji :-) Asi máš pravdu, 6 porcií zrejme nebude, resp. možno takých menších. U nás vyšli 4 štandardné, ale mala som aj väčšiu hlávku šalátu a tuniaka väčšieho (300g). Krásny večer! :-)
haji
@Katka78 (9.4.2017 21:48)
Rádo se stalo, milá Kati, já s rybami a saláty nemám brzdu. Určitě vyzkouším podle tebe, tedy s větší konzervou. Děkuji a aj tebe krásný večer!
katka78
@Podravka (10.4.2017 10:36) Veru chutil, už sme si ho stihli aj zopakovať. Tentokrát sme okoštovali "Evu", síce nie v oleji, ale aj vo vlastnej šťave bol tuniak OK.


katka78
Šalát je výborný, aj ako náplň do domácich tortíl. Ešte raz vďaka za recept, pre nás je to riadna namotávka :-)



Zaujímavé video z archívu TV Varecha