Španielsky šalát s tuniakom
Foto: podravka
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou atmosféry, ktorú si môžete vytvoriť aj u vás Zobraziť celý popisPobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou atmosféry, ktorú si môžete vytvoriť aj u vás doma.
porcií
príprava
Postup
-
1
Umytý šalát nakrájame na tenké prúžky, pridáme nakrájané paradajky, uhorky, cibuľu, olivy a papriku.
- 2
Vajíčka uvaríme natvrdo. Scedíme tuniak v konzerve a spolu s vajíčkami pridáme do šalátu.
- 3
V miske zmiešame olivový olej, vínny ocot a podľa potreby ochutíme soľou a korením.
- 4
Polejeme šalát pripravenou zálievkou a jemne zamiešame.
- 5
Šalát podávame s toastovým chlebom alebo ním môžeme naplniť tortillu a zobrať si ju von ako chutný obed na piknik.
Tiež tuniakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásné foto, ještě hezčí talíř, milá Kati, nadělala jsi mi chutě! Jen pochybuji, že uvedené množství v receptu je pro šest lidí, ale já jsem rybožrout.
Rádo se stalo, milá Kati, já s rybami a saláty nemám brzdu. Určitě vyzkouším podle tebe, tedy s větší konzervou. Děkuji a aj tebe krásný večer!
Ďakujeme Katka za fotku :) a sme radi, že šalát chutil.