„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....
Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...
Hrášková polievka s mrveničkou
Hrášok očistíme vyberieme aj niekoľko mäkších šupiek, očistenú mrkvu postrúhame , cibuľu nakrájame nadrobno. Kuracie krídla...
Teľací medajlón s gaštanovou omáčkou
Doma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, ...
Zemiaky plnené panenkou
Zemiaky uvaríme vo vode, vrch odrežeme a vydlabeme vnútro. Vydlabaný zemiak naplníme plnkou, navrch...
Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob
Azijska kuchyna je fantasticka, zdrava, aromaticka, jednoducha a velmi rychla.
Bravčové stehno s ríbezľami
Ja som recept pripravovala z bravčového, ale určite ho môžete povýšiť ak si ho pripravíte z...
Zabíjačkový guláš
Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky....
Mäsové guľky na leči
Rýchla a jednoduchá príprava , ak si doma zomeliete mäso, chuť bude neobyčajná a guľky...
Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...
Voňavá korenená krkovička
Krkovička je mimoriadne šťavnaté bravčové mäso, vďačné na prípravu, aj ked nie práve zdravé, ...
Kačica na pomarančoch
Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú...
Grilované kačacie prsia s červenou repou
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany asi tak štyri minúty.
Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...
Bravčová pečienka Poľovienka
Vďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej...
Güveç - turecký guláš v keramickej nádobe
Güveç je výborné, veľmi jednoduché turecké jedlo, pripravované v rúre. Bez väčšej námahy a...
Bravčová pečienka v parnom hrnci
Takto pripravujem pečienku na panvičke, ale za pokus to stálo aj v parnom hrnci. V...
Plnený pstruh na izraelský spôsob
Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou...
Čínska polievka
chutí nám čínska polievka a tak som začala ju robiť doma, nech do tej reštaurácie tak...
Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...
Ryba v jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je...
Bravčové na kreolský spôsob
Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes...
Lečové rezne
Tieto rezne ma naučila moja svokra , ale ja som tam nedala lečo, ale čerstvé rajčiny a...
Hovädzie na hríbikoch s tarhoňou
Moje obľúbené jedlo. Vari sa tri až štyri hodiny a mam vela času na iné veci...
Mäso na špagety
Dnes som prišla domov s polkilom mletého bravčového na špagety a zistila som, že nemám pohár...
Hydinová pečeňová paštéta
Príprava je jednoduchá z dostupných surovín so skvelým výsledkom. Pochádza zrejme z Francúzka, nepohrdnú ňou...
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
Mäsové taštičky s kapustou
Cesto si urobím podľa tohto receptu:http://varecha. pravda. sk/recepty/univerzalne-cesto-na-pirohytastickyknedlicky/56872-recept. html
Kuracie rezne a la Vlasta Burian
Jedno z najobľúbenejších jedál môjho drahého. Recept mi dala jeho mamina, niekde vyčítala, že...
Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom
Bravčové karé s kosťou (pokrájané na jednotlivé porcie) osolíme, okoreníme, obalíme v múke, v rozšľahanom...
Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...
Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče
Možno to poznáte blíži čas kontrol u lekárov a treba aspoň dva týždne sa stravovať striedmo...