Šunka v chlebe fotorecept

evusik - fotkaevusik, 12. januára 2012
Šunka v chlebe (fotorecept)
Foto: evusik

Trochu netradičné spojenie šunky a chleba....

5
porcií
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
Chlieb:
450 g
50 g
3 PL
350 ml vlažná
1/2 - kocka
1 ČL
1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Údené mäso uvaríme, ja som použila br.plecko-šál. U nás varíme údené v tlakovom hrnci. Najprv dám variť vodu, keď zovrie pridám mäso, zavriem tlakový hrniec a keď začne pískať varím 10 minút. Potom vypnem ale nechám na plotničke kde sa mäso ešte varí (varím na elektrike), po 20-tich minutách mäso vyberiem, zabalím do alobalu a nechám vychladnúť. Na obrázku je už uvarené a vychladnuté mäso. Varila som ho večer. Chlieb som piekla na druhý deň.

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto na chlieb som zverila pekárničke, kde sa vymiesilo aj vykyslo...

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vykysnuté cesto vyberieme na dosku, premiesime

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a vyvaľkáme. Na cesto položíme údené mäso, ktoré sme dobre vysušili aby nebolo mokré

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    mäso zabalíme do chlebového cesta, snažíme sa dodržať podlhovastý tvar chleba, kúsok cesta si odložíme.... bochník preložíme na plech, na pečiaci papier

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zo zbytkov cesta povykrajujeme kvietky a lístočky a pomocou vody ich nalepíme na vrch chleba. Bochník prikryjeme útierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť. Rúru rozohrejeme na 250°C. Chlieb tesne pred pečením potrieme studenou osolenou vodou a dáme piecť do horúcej rúry asi 10 minút na 250°C, potom zmiernime na 180°C a pečieme asi 50 minút. Ku koncu pečenia ešte raz potrieme osolenou vodou.

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečený bochník znova potrieme osolenou vodou a ihneď preložíme na mriežku aby nezostal zo spodu mokrý. Necháme úplne vychladnúť. Pokiaľ to vydržíte :-)

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnutý chlebík krájame na krajce, najlepšie pred návštevou ako prekvapenie. Návšteva si myslí, že dostane suchý chleba :-) a odrazu, nech sa páči 2v1 chlieb a fantastické, šťavnaté mäsko...

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    podávame s chrenom a úsmevom na tvári :-)

    Šunka v chlebe (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
mnamky-mnamky!!! :)
tatranka
Príma!!! Páči sa mi tento nápad.A naozaj milé a chutné prekvapenie pre návštevu,ktorá určite na tento tvoj kuchársky trik nepomyslí.
bejgi
nádhera, tak toto by môj muž bral, mäsko a chleba v jednom :)))
alexola
naozaj parádny recept, doma sme kedysi piekli údené mäso v "chlebovom ceste", ale to sa nakoniec ušlo domácim zvieratám, toto je už vyšší level... :)ukladám ako super nápad pre návštevu a ja budem rozmýšľať, čo by som mohla upiecť v chlebe pre seba... :)
eraserhead
@evusik veľmi pekné a podľa použitých surovín určite aj chutné. Keď som to zbadal hned som si spomenul na tento recept. Pripravený je z jahňacieho karé s kosťami + ostatné veci



To s tým Hendrixom, Janis a Zeppelin si ma celkom dostala.
1x evusik
evusik
:-) ďakujem za pekné komentáre
toto je skôr veľkonočný recept, ale na sviatky sme kúpili viac údeného a bolo ho treba zjesť (záruka) tak som si spravila radosť týmto receptom, aj keď je to skôr veľkonočný recept :-)
@eraserhead to vieš ja som stará korčuľa... za čias komančov sme počúvali všetko čo nám prišlo pod ruku a paradoxne sme sa dostali len k tej kvalite, ten balast nás obišiel. A ešte Colegium Musicum a Prúdy, ale to by bolo na dlhé rozprávanie...
jahňacina vyzerá super, také veľkonočné jarné jedlo, dobrá inšpirácia :-)
bozulka
@evusik , máš ten chlebk krásný,ja som voľakedy dávno robila podľa Hanky Zagorovej najprv v lístkovom ceste a potom aj v chlebovom ceste.Bolo to výborné,ale viac sa mi drobil nebol taký pekný na reze ako tvoj.
garanco
Až dnes som si všimla @stefanm -ov príspevok a následne Tvoj chlebík. Ja som včera piekla chlieb (tiež ako Ty - vymiesila pekárnička, upiekla rúra), a keby som si toto bola všimla, tiež som mohla urobiť 2v1.
Krásny chlieb, výborný nápad!!!
marijanna
hmmmmmmmm na to sa chystam kazdy rok a potom zabudem...toho roku skusim :)
marijanna
akurat som bola v obchode, kupila som jeden pekny kusok...skusim to ;)
ivan14
Já něco takového občas dělám "v malém" (jsem single), do chlebového těsta zabalím povařenou (vychladlou, ovšem) klobásku a podle množství těsta vložím buď do malé rakvičky, nebo srnčího hřbetu.
1x evusik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia