Foto: mesiar50
Suroviny
Suroviny na paprikáš: | |
1000 g |
|
1000 g |
|
sterilizovaná |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
6 PL |
|
Koreniny: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
sladká |
|
|
|
Suroviny na knedľu: | |
400 g |
|
300 ml vlažné |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
.Pripravime si zeleninu
-
2
Paradajky vlozime do vrelej vody a povarime ich pokial neprasknu.Paradajky osupeme.
-
3
Vsetku zeleninu posekame na kocky.
-
4
Cibulu posmazime na oleji a posypeme ju primerane celou rascou.Potom pridame cervenu mletu papriku a Ihned ju z ohna odstavime a pridame k nej posekanu kalifornsku papriku a paradajky.Kratko posmazime.
-
5
Dalej k tzv.lecovemu zakladu prilejeme podla potreby vodu a vlozime don predosle umyte a nakrajane kocky masa.Tuto zmes varime zhruba 70 minut resp.do uvarenie masa.
-
6
Po skonceni varenia jedlo dochutime koreninami.Samozrejme mozete dochucovat podla svojej chuti a uvazenia.Ja som pouzil aj trochu pasty ,,samba oelek",kedze pikantne mozem.A nakoniec do paprikasa namiesame uvarenu fazulu a povarime uz iba minimalne..(ja som ju mal z obchodu uz sterilizovanu)
-
7
Pokracujeme pripravou knedle. Do 400 g hladkej muky si namiesame 1 bal. suseneho drozdia, 300 ml vlazneho mlieka,1/2 kl cukru a 1/2 kl soli.
-
8
Zmes hnietime cca 3 minuty pokial nedostaneme hladku hmotu.Poprasime ju mukou,prikryjeme ho utierkou a nechame ho kysnut.
-
9
Po 45 minutach by sme mali mat uz cesto nakysnute.
-
10
Cesto si potom rozdelime na dve casti a vytvarujeme z neho dva bochnicky.Takto ich nechame este podkysnut 15 minut.
-
11
Dalsim krokom je pripravit si vacsi hrniec do ktoreho sme naliali primerane mnozstvo vody a umiestnili sme don parak.Hrniec zakryjeme pokrievkou a vodu privedieme do varu.Ked voda zovrie natrieme parak olejom a vlozime don knedlu.Knedla sa bude parit 20 minut.
-
12
Hotove knedle.
-
13
Želám vám dobrú chuť.
Dozaista ti bude chutnat ked si ho raz pripravis.I ked tato moja verzia je najjednoduchsia.Kombinacia jedla
moze pozostavat aj z bravcoveho,hovadzieho a udeneho masa.
Srdecna vdaka.
Pecene kysnute buchty,buchty na pare a knedle robim bez pridanim vajca.Dakujem ti pekne a tiez pozdravujem.
Jednoduche ako facka.Teraz kupit v obchodoch uz uvarenu fazulu.Volakedy sme fazulu davali varit rovno spolu s masom.Dakujem ti velmi pekne.
Priprava gulasov v kotli a v prirodnom prostredi ma svoje caro.Potesenie je na mojej strane mila Izabelka,ze som ti tymto jednoduchym jedlom pripomenul tvoje pekne spomienky.Dakujem ti pekne.
Mile od teba.Dakujem ti srdecne.
ja to viem-v budúcom živote len o chlapa-čo pečie a vyvára-mám záujem..:-)
tá tvoja..tá sa má..ja zatiaľ závidím a varím si sama..
pozdravujem
Vies mila radost,my to mame podelene tak,ze ona si vari sama na sk. a ja v nl. tiez sam.Dakujem ti za pekny rym a zelam ti krasny nedelny den.
@mesiar50 - lacikám chutne si uvaril, si veľká šikuľka :-)))
*****
Dakujem ti velmi pekne Ibyka.
Vdaka priatelu.Pozdravujem z uprsaneho Holandska.
Mas vlastne pravdu.Ked som na slovensku ako aj teraz tak varim povacsine iba ja.No dnes je v Sahach tiez pekne pocasie a z tochto miesta ta srdecne pozdravujem.Vdaka.
Patri medzi moje oblubene jedlo.Ked si do tohto jedla pridas udene maso,hovadzie maso,mrkvu,petrzlen,zemiaky tak si vlastne vyhotovis babgulas(fazulovy gulas),ale aj tato jednoduchsia verzia ,,babgulasa "ti bude iste chutit.Dakujem ti pekne babkamt.