Kurací šalát
Kurací šalát

Ovocný šalát s kuracinou

podravka - fotkapodravka, 2. februára 2018. Komerčný recept.
Ovocný šalát s kuracinou
Foto: podravka

Bohatý šalát so sladkým ovocím, zeleným listovým šalátom a kuracím mäsom vás osvieži počas každého dňa.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
10 g
4 lyžice
80 g (rukola, poľníček, ...)
1
1
125 g
150 g
150 g
50 g
50 ml
2 lyžice
1 lyžica
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia posypeme Podravkou grill classic, pokvapkáme olejom a necháme marinovať cca 30 minút. Na zohriatej panvici opečieme mäso z oboch strán.

  2. 2

    Hotové mäso necháme postáť a potom ho nakrájame na pásiky.

  3. 3

    Do veľkej misky dáme nakrájaný šalát, najemno nastrúhanú mrkvu, avokádo a syr nakrájaný na kocky a ovocie. Všetko spolu jemne premiešame.

  4. 4

    Olivový olej zmiešame s citrónovou šťavou, soľou, korením, medom a jogurtom.

  5. 5

    Podávanie: Na teniar dáme kúsok šalátu, kuracie kúsky, prelejeme zálievkou a posypeme vlašskými orechami.

  6. 6

    Rada: Šalát môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny a ovocia.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Pre mňa je recept inšpiratívny, jahody by som vynechala, a miesto olivového oleja by som použila tekvicového oleja, viem si to prestaviť na tanieri, určite svieža chuť na jazyku.