Ovocný šalát s kuracinou
Foto: podravka
Bohatý šalát so sladkým ovocím, zeleným listovým šalátom a kuracím mäsom vás osvieži počas každého dňa.
porcie
príprava
Suroviny
300 g |
|
10 g |
|
4 lyžice |
|
80 g (rukola, poľníček, ...) |
|
1 |
|
1 |
|
125 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
2 lyžice |
|
|
|
|
|
1 lyžica |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia posypeme korením grill classic, pokvapkáme olejom a necháme marinovať cca 30 minút. Na zohriatej panvici opečieme mäso z oboch strán.
- 2
Hotové mäso necháme postáť a potom ho nakrájame na pásiky.
- 3
Do veľkej misky dáme nakrájaný šalát, najemno nastrúhanú mrkvu, avokádo a syr nakrájaný na kocky a ovocie. Všetko spolu jemne premiešame.
- 4
Olivový olej zmiešame s citrónovou šťavou, soľou, korením, medom a jogurtom.
- 5
Podávanie: Na teniar dáme kúsok šalátu, kuracie kúsky, prelejeme zálievkou a posypeme vlašskými orechami.
- 6
Rada: Šalát môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny a ovocia.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu