pochádza s mojej kuchyne a parí medzi moje najobľúbenejšie recepty používané na rôzne slávnostnejšie obedy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso okoreníme,potrieme olejom.Por očistíme,opláchneme a nakrájame na kolieska.Papriku rozkrojíme na švrtky,odstánime jaderník a nakrájame na rezance.Jablká ošúpeme,rozkrojíme na štvrtky,vyberieme jaderníky a nakrájame na kúsky.
- 2
Maslo na miernom ohni rozpustíme,pridáme zeleninu a jablká.Za stáleho miešania najprv 2 minúty opekáme,potom prikryté 10 minút dusíme,dochutíme soľlu a cukrom.
- 3
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.Panvicu si dobre rozpálime a mäso v nej za stáleho obracania opečieme.Po 2 minútach teplotu znížime a mäso pomaly dopekáme.Nakrájanú cibuľu pridáme k mäsu a posledné 3 minúty dopekáme spoločne.Posolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu