Bravčové medailónky s jablkami

jarmila67 - bez fotkyjarmila67, 6. marca 2011

pochádza s mojej kuchyne a parí medzi moje najobľúbenejšie recepty používané na rôzne slávnostnejšie obedy.

4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1/4 lyžičky
2 lyžičky
150 g
1 ks
500 g
2 lyžice
štipka
štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso okoreníme,potrieme olejom.Por očistíme,opláchneme a nakrájame na kolieska.Papriku rozkrojíme na švrtky,odstánime jaderník a nakrájame na rezance.Jablká ošúpeme,rozkrojíme na štvrtky,vyberieme jaderníky a nakrájame na kúsky.

  2. 2

    Maslo na miernom ohni rozpustíme,pridáme zeleninu a jablká.Za stáleho miešania najprv 2 minúty opekáme,potom prikryté 10 minút dusíme,dochutíme soľlu a cukrom.

  3. 3

    Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.Panvicu si dobre rozpálime a mäso v nej za stáleho obracania opečieme.Po 2 minútach teplotu znížime a mäso pomaly dopekáme.Nakrájanú cibuľu pridáme k mäsu a posledné 3 minúty dopekáme spoločne.Posolíme.

Diskusia k receptu

3sandra3
neviem si predstaviť tie zmiešané chute... ale určite to vyskúšam,,,znie to zaujímavo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia