Teľacia roláda fotorecept

amelie - fotkaamelie, 15. marca 2015
Teľacia roláda (fotorecept)
Foto: amelie

Celkom jednoduchá, a predsa tak trochu sviatočnejšia...

6-7
porcií
60-80 minút
na 180 °C

Suroviny

1500 g
250 g
300 g (alebo royal cheese)
 domáca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso rozrežeme tak, aby vznikol plát, ktorý budeme môcť naplniť a zrolovať. Okoreníme ho, osolíme, skrútime do potravinovej fólie a necháme odležať v chlade pár hodín, ja som ho nechala cez noc.

    Teľacia roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na odležané mäso poukladáme plátky šunky a na ne nakrájaný syr.

    Teľacia roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Doprostred uložíme sušené paradajky, fazuľové lusky a kolieska klobásy.

    Teľacia roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso zrolujeme a preložíme do zapekacej misy. Keďže teľacina je chudá, roládu pokvapkáme olivovým olejom (1-2 pl).

    Teľacia roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme alobalom a pečieme 25-30 minút na 200°C, ďalšiu polhodinu pri 180°C podľa rúry. Pred koncom možeme alobal odstrániť a niekoľko minút ešte dopiecť pri hornom ohreve.

    Teľacia roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Roládu môžeme podávať so zeleninou podľa vlastného výberu.

Diskusia k receptu

zolik
velmi pekna rolada, vyborny recept na sviatocnejsi stol pre viac ludi. super, uz je v kk.
amelie
aj keď to tak môže vyzerať, náklady na túto roládu nie sú veľké, teľacie pliecko patrí k lacnejším, treba si ho objednať u mäsiara alebo zájsť do metra:-) ďakujem za pekné komentáre:-)))
motyka
Toto musí byť fajnovosť. Ja ale teľacie nemôžem. Nedokážem to zjesť. Chválim ale receptík, určite výborný pre tých, čo to môžu. *****
evanaaa
Teľacie asi tak ľahko nezoženiem, ale dôležitá je aj plnka, takže by sa kľudne dalo použiť aj iné, napr. bravčové mäso, páči sa mi recept.
amelie
jasné, že si takúto roládu môžete urobiť zo svojho obľúbeného druhu mäsa, prečo nie?:-)))
katka78
Pekne. Také "sviatočnejšie" a pritom jednoduché.