Foto: amelie
Celkom jednoduchá, a predsa tak trochu sviatočnejšia...
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso rozrežeme tak, aby vznikol plát, ktorý budeme môcť naplniť a zrolovať. Okoreníme ho, osolíme, skrútime do potravinovej fólie a necháme odležať v chlade pár hodín, ja som ho nechala cez noc.
-
2
Na odležané mäso poukladáme plátky šunky a na ne nakrájaný syr.
-
3
Doprostred uložíme sušené paradajky, fazuľové lusky a kolieska klobásy.
-
4
Mäso zrolujeme a preložíme do zapekacej misy. Keďže teľacina je chudá, roládu pokvapkáme olivovým olejom (1-2 pl).
-
5
Zakryjeme alobalom a pečieme 25-30 minút na 200°C, ďalšiu polhodinu pri 180°C podľa rúry. Pred koncom možeme alobal odstrániť a niekoľko minút ešte dopiecť pri hornom ohreve.
-
6
Roládu môžeme podávať so zeleninou podľa vlastného výberu.
Diskusia k receptu