Hovädzie držky na kyslo s hríbmi
Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surové držky riadne umyjeme a varíme vo veľkom množstve vody. Asi po polhodine varenia vodu vylejeme a dáme novú. Takto to urobíme asi trikrát. Nakoniec necháme z poslednej vody asi dva litre.
- 2
Cibuľu očistíme, pokrájame a opečieme na tuku do zlata. Pridáme na rezance pokrájané držky, soľ, rascu a sušené huby. Podlejeme odloženou vodou z varenia držiek a varíme do mäkka. Podľa potreby pridáme ešte vodu.
- 3
Pripravíme zápražku: múku opražíme na panvici na sucho, necháme vychladnúť, rozriedime studenou vodou a zahustíme držky. Necháme pomaly variť, pridáme smotanu, zamiešame, dochutíme soľou a octom. Varíme asi 10 minút, potom jedlo odstavíme a pridáme maslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu