Spaghetti s Boloňskou omáčkou

shukvacik - fotkashukvacik, 23. augusta 2011
Spaghetti s Boloňskou omáčkou
Foto: shukvacik

Spaghetti podla mňa ...

3-5
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (bravčové+hovädzie)
1 ks
1 ks mala
1 ks
150 g (pokrájaná na kúsky)
150 g
100 g
1 balenie




Postup

  1. 1

    Na začiatok si pokrájame cibuľku, pražíme ju na olivovom oleji ( oleju dáme iba kvapku ), môžme tam pridať aj na tenko nakrájaný cesnak ale ja ho nedávam. Keď cibuľu budeme mať opraženu do zlata pridáme pomleté mäso ja dávam pomer 250g bravčového bôčika a 250g hovädzieho pleca.

    Spaghetti s Boloňskou omáčkou  - obrázok 1
  2. 2

    Mäso pridáme k cibuli a opražime kým sa mäso neobalí, potom pridáme rajčinový pretlak ( ja osobne dávam malí pretlak a k tomu kupujem v jednote paradajkovú pastu je lacná a urobíme perfektnú chuť ) poriadne premiešame a začneme variť, pri tomto bode začne väčšinou variť Spaghetti ( ja kupujem značku CLAVIN sú perfektné ale skoro nikde ich nemajú tak keď som v CZ tak kúpim pár kusov jeden kus na našu menu stoji asi 3.90€ )

    Spaghetti s Boloňskou omáčkou  - obrázok 2
  3. 3

    Mäso ochutíme soľou ( ja dávam bylinkovú ), a korením ( niekedy dám aj trošku cukru ) Varíme asi 60 minút. Popri tom si na panvici upražím čerstvú jarnú cibuľku, slaninu ( najlepšia anglická ) a pridám na plátky nakrájané prosciutto crudo, urobí super chuť.

    Spaghetti s Boloňskou omáčkou  - obrázok 3
  4. 4

    Keď už mám skoro uvarené Spaghetti tak pridám do nich trosku masla ( nie margarín ) chvíľu ešte povarím a pridám ich na panvicu kde mám opraženu slaninu, cibuľku a prosciutto crudo chvíľu opražim a naservírujem na tanier zalejem boloňskou omáčkou a pridám nastrúhaný syr a posypem čerstvou bazalkou.

    Spaghetti s Boloňskou omáčkou  - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť!

    Spaghetti s Boloňskou omáčkou  - obrázok 5

Diskusia k receptu

jamyyy
a co su to za spagety???? ked pises za kus 3.90 EUR a kolko vazi ten kus???? mozes napisat?
julica
Perfektné, ja dávam aj zeler a mrkvu do základu, ale tieto by mi stopercentne chutili. Keď si predstavím, že niekto za boloňské považuje morca delu... :) Máš pravdu, dobré cestoviny, najmä špagety, u nás ťažko dostať
jamyyy
Dakujem, ked pricestujem na Slovensko tak si ich musim kupit.....
kredenc
Spaghetti s Boloňskou omáčkou
Ja by som radšej špagety s bolonskou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia