Foto: shukvacik
Spaghetti podla mňa ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (bravčové+hovädzie) |
|
1 ks |
|
1 ks mala |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
150 g (pokrájaná na kúsky) |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 balenie |
|
|
Postup
-
1
Na začiatok si pokrájame cibuľku, pražíme ju na olivovom oleji ( oleju dáme iba kvapku ), môžme tam pridať aj na tenko nakrájaný cesnak ale ja ho nedávam. Keď cibuľu budeme mať opraženu do zlata pridáme pomleté mäso ja dávam pomer 250g bravčového bôčika a 250g hovädzieho pleca.
-
2
Mäso pridáme k cibuli a opražime kým sa mäso neobalí, potom pridáme rajčinový pretlak ( ja osobne dávam malí pretlak a k tomu kupujem v jednote paradajkovú pastu je lacná a urobíme perfektnú chuť ) poriadne premiešame a začneme variť, pri tomto bode začne väčšinou variť Spaghetti ( ja kupujem značku CLAVIN sú perfektné ale skoro nikde ich nemajú tak keď som v CZ tak kúpim pár kusov jeden kus na našu menu stoji asi 3.90€ )
-
3
Mäso ochutíme soľou ( ja dávam bylinkovú ), a korením ( niekedy dám aj trošku cukru ) Varíme asi 60 minút. Popri tom si na panvici upražím čerstvú jarnú cibuľku, slaninu ( najlepšia anglická ) a pridám na plátky nakrájané prosciutto crudo, urobí super chuť.
-
4
Keď už mám skoro uvarené Spaghetti tak pridám do nich trosku masla ( nie margarín ) chvíľu ešte povarím a pridám ich na panvicu kde mám opraženu slaninu, cibuľku a prosciutto crudo chvíľu opražim a naservírujem na tanier zalejem boloňskou omáčkou a pridám nastrúhaný syr a posypem čerstvou bazalkou.
-
5
Dobrú chuť!
Ja by som radšej špagety s bolonskou