
Kalamáre
Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.

Mäsovo-zeleninové ražniči
Hľadala som ražniči, ktoré by bolo viacej mäsité ale nechýbala by tam zelenina a chuťte by...

Pečený losos s cherry paradajkami a pórkom
Inspirovala som sa na www. receptylosos. cz , je vynikajuci, vrelo odporucam...

Krkonošský hubový Kubo
Krúpy prepláchneme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na plátky a osmažíme ju s nakrájanou cibuľou....

Králičie stehná v šalviovej omáčke
Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote –...

Čebureky - smažené masové kapsy
Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a...

Linguine s morskými plodmi
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)

Mini fašírka stále inak pečená na plechu
toto je recept ktorý robievam roky a preto sa s Vami oň podelím, želám dobrú chuť

Rezne obaľované v pohánkovej strúhanke
Nejskôr, najlepšie deň vopred si osolíme a okoreníme grikorením rezne a pokvapkáme olejom a dáme do chladničky,...

Raňajkový mozoček
Málokedy dostať bravčové mozočky, nakoniec sa nám to podarilo a dnešné raňajky boli na stole.

Vymyslený obed z jedného pekáča
Pospájala so viac receptov dokopy, pridala fantáziu a vzniklo toto.

Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...

Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, mletou...

Zapečené pečivo
Najčastejšie ho robievam na večeru. Jedlo sa dá kombinovať s rôznymi prísadami. Nám to chutí...

Pečená baranina s údenou slaninou
Baranie mäso osolíme, dáme na pekáč, pridáme masť, údenú slaninu pokrájanú na kocky, pokrájanú cibuľu, trochu...

Bravčové na kreolský spôsob
Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes...

Netradičná víkendová krkovička
Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...

Roláda z údeného lososa
Skúste aj pstruha. Namiesto lososa možno použiť aj plátky údeného pstruha či inej vyfi letovanej ryby....

Domáce jaternice
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...

Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...

Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch
Lahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej ploche a na „pečpapieri“....

Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...

Kuracie medailóniky „à la Sophi “
Pozrite si, aká dobrota čakávala aktuálnu Miss Slovensko Sophiu Hrivňákovú po návrate zo sústredení.

Bravčové rebierka spod šibenice - vihodňarske šviňske reberka
Čas predvianočný bol aj u nás v Košiciach, pod Šibenou horou- časom domácich zabíjačiek. Môj...

Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...