Foto: izabella929
Veľmi obľúbený spôsob umiestnenia fašírky....jednak zostane vláčna, nevysušuje sa, nevypráža sa na rozpálenom tuku a pohodlné jedenie, ruky nie sú mastné..
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pliecko som pomlela...slaninu a šunku pokrájala na drobné kocky, aj sterilizované uhorky, cibuľu pokrájala na drobno a j s cesnakom...do fašírkovej zmesy som pridala vajce a zmiešala...osolila, okorenila...
-
2
vrch rohlíkov som odkrojila a vydlabala do rožka otvor...vydlabané striedky som pridala do fašírkovej zmesy...
-
3
rohlíky som z vnútra aj z vonku natrela mliekom....a naplnila fašírkovou zmesou..ešte tesne pred uložením do trúby, znova som potrela rožky mliekom...trúbu som vyhriala na 200st. a piekli sa 20min.
-
4
zapečené rožky s fašírkou...
-
5
ešte horúce som posypala strúhaným syrom.. zostala mi fašírková hmota, urobila som guľky a dala som do kapustnice...
-
6
jednoduché jedlo, rýchle hotové a veľmi chutné...dobrú chuť..
-
7
a takto vyzerali už vyúdené farmárske klobásky...
ešte dobre-že nebýva blízko teba môj klobásokchtivý muž...ten by ti z vdačnosti "zlíbal" dlane-a hned by obchodoval:čo za ne???
a tie fašírky v rožku???
ochutnala by som-nemusí byť všetko-stačí trošku...:-))
Nechápem , kde tie nápady berieš. Takú chuť si mi teraz urobila, asi musím ísť mrknúť do chladničky. Našťastie mi tam ostalo kúsok
bavorského kolena. Dnes už nedávaj nič. Prestávka !!!
ked čítam teba: :-))))))))))
tak mi treba....
chutnali ste aj studené? veľmi by sa mi páčili na druhý deň ako obed do práce, len neviem, či by rožtekové lodičky neboli gumové....