Fašírka v rožku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. februára 2013

Veľmi obľúbený spôsob umiestnenia fašírky....jednak zostane vláčna, nevysušuje sa, nevypráža sa na rozpálenom tuku a pohodlné jedenie, ruky nie sú mastné..

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
4 ks alebo žemle
50 g
50 g
1 ks
 podľa chuti
 štipka
2 ks
1/2 dl
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Pliecko som pomlela...slaninu a šunku pokrájala na drobné kocky, aj sterilizované uhorky, cibuľu pokrájala na drobno a j s cesnakom...do fašírkovej zmesy som pridala vajce a zmiešala...osolila, okorenila...

    Fašírka v rožku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vrch rohlíkov som odkrojila a vydlabala do rožka otvor...vydlabané striedky som pridala do fašírkovej zmesy...

    Fašírka v rožku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rohlíky som z vnútra aj z vonku natrela mliekom....a naplnila fašírkovou zmesou..ešte tesne pred uložením do trúby, znova som potrela rožky mliekom...trúbu som vyhriala na 200st. a piekli sa 20min.

    Fašírka v rožku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zapečené rožky s fašírkou...

    Fašírka v rožku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ešte horúce som posypala strúhaným syrom.. zostala mi fašírková hmota, urobila som guľky a dala som do kapustnice...

    Fašírka v rožku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jednoduché jedlo, rýchle hotové a veľmi chutné...dobrú chuť..

    Fašírka v rožku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a takto vyzerali už vyúdené farmárske klobásky...

    Fašírka v rožku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

starkamajka
Len pokračuj s vypekaním,je to už na pohľad výborné.A ja si idem radšej rýchlo dať pohár mlieka s chlebíkom, keď vidím tú vyúdenú klobásku,Chcem mať v neďaleko seba takého farmára.
radost
ach-tie klobásky...až sa lesknú od toľkej v sebe ukrytej= lásky..:-))...nuž-
ešte dobre-že nebýva blízko teba môj klobásokchtivý muž...ten by ti z vdačnosti "zlíbal" dlane-a hned by obchodoval:čo za ne???

a tie fašírky v rožku???
ochutnala by som-nemusí byť všetko-stačí trošku...:-))
dodo46
paráda. Tak dnes sa prekonávaš. Super nápad. To vymýšľaš hlavou?
Nechápem , kde tie nápady berieš. Takú chuť si mi teraz urobila, asi musím ísť mrknúť do chladničky. Našťastie mi tam ostalo kúsok
bavorského kolena. Dnes už nedávaj nič. Prestávka !!!
izabella929
@dodo46...nie , nie už dnes nič nedám, musím si ťa pošanovať.-)))a dá sa vymýšľať aj niečím iným? poraď...ďakujem pekne za tvoj komentár, zase si ma rozosmial.-))
havino
takto zapekám malé bagetky, kadečím,ale fašírkovú zmes ma nenapadlo dať, tak by som si teraz hned jednu dala, výborný nápad
ebaka
zaujímavý nápad,výsledok stojí za pochvalu.......a recept na tie klobásočky by si nedala na Varechu??????
jamarlen
@izabella 929, super hamburger, a iste môžu byť aj včerajšie rožky...
chutnali ste aj studené? veľmi by sa mi páčili na druhý deň ako obed do práce, len neviem, či by rožtekové lodičky neboli gumové....
izabella929
@margaretka28...a praktické a ani ruky si neumažeš.-)@havino..nu ž boli výborné.-)@ebaka ,,jednoduché a pri tom chutné.-)@jamarlen..robila som ich z druhého dňa, ale som ich mala v sáčku, aby moc nevyschly, lebo by sa lámali...a veru jedla som ich už aj studené, ale bolo slvelé...málo kedy zostanú, všetko sa poje hneď...kľudne si môžeš zobrať aj do práce, nie sú gumové, len si pred pečením natri rožky mliekom, budú chrumkavé...@tetrisss ,@serena....V šetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-))
piczur
fašírky môžem na tisíc spôsobov, dnes máme na večeru, dovolila som si receptík zdieľať aj na FB, ďakujem nech to dobre varí aj naďalej :)
medovnicek
výborný nápad, ktorý určite vyskúšam, ja zvyknem robiť zapekané rožky s plnkou typu "co dúm dal" - šunka, tavený syr, alebo Bambino, na drobno nakrájaná paprika a navrch strúhaný eidam
evanaaa
@izabella929 , Izka, no nie, takéto by sa do mojej hlavy nevošlo, ja asi nerozmýšľam, všetky dobré nápady napadnú vždy iných-:)))- ale toto by som ani vo sne nevysnívala. Vypadá to báječne, ja by som to ale robila s tých veľkých rožkov, mávajú v Kauflande ( aj v Bille), cereálne, lebo biele by môj muž neprijal. A tie by nemali byť ani na druhý deň gumové. Vďaka ti za recept, ukladám si ho!
evanaaa
....ale do ktorej kolónky? Mleté mäso, Chuťovky? Škody, že sa nedá dať aj do dvoch, ale dala som do tej prvej, lebo pootm by som márne hľadala, kde to mám.
izabella929
@evanaaa , však tým, že sa potreli mliekom neboli gumové...naopak boli chrumkavé...fašírková masa rožky úplne zmení, sú také vláčne a vrch majú pevný...sú skutočne skvelé a chutné.-)@hannah22...obom vám veľmi pekne ďakujem za komentáre.-)
rea1
a ja som sa včera večer šúľala s fašírkami a zemiakovou kašou! no nevedeli uverejniť tento tvoj recept včera? :-) robievala som deťom plnené zapekané žemle ale toto okamžite zaraďujem do jedálnička. super výmysel. :-)))
izabella929
@real1...no je mi ľúto, že ho nedali skôr.-)ja som ho dala sem ešte minulý rok a veľmi sa nám to páčilo...hotové jedlo už iba uhorku k tomu...ˇnech sa vydarí a ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia