Havajské kura

ivkoamatka - bez fotkyivkoamatka, 5. novembra 2016

Už dlho som sa chystala urobiť kura s ananásom :) a chutilo to omnoho lepšie než som čakala :D

4
porcie
65 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1/2 ks
1 ČL
3 strúčiky
50 ml
ca 330 g
1 - 2 PL
3 ks
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté, osušené a na kocky nakrájané kuracie prsia premiešame s prelisovaným cesnakom, mletou červenou paprikou, trochou soli a citrónovou šťavou. Kuraciu zmes dáme na hodinu odpočívať do chladničky.

  2. 2

    Vo väčšej panvici na troche oleja opražíme na väčšie kúsky nakrájané papriky. Podlejeme troškou vody a dusíme.

  3. 3

    Pridáme paradajkový pretlak, kuracie kúsky a všetko dusíme do mäkka. Keď je všetko mäkké, pridáme Solamyl rozmiešaný v troche stud. vody ( ja som dala najprv 1 lyžicu, ale to sa mi moc nezahustilo a tak som pridala ďalšiu 1 lyž. rozmiešanú vo vode a bolo to super, presne ako to má byť ). Ak by sa vám to zdalo hustejšie, vždy to môžete zriadiť trochou vody. My sme boli spokojní a recept chutil všetkým :)

  4. 4

    Nakoniec pridáme ananás a zmes necháme prehriať. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu