Foto: ivkoamatka
Už dlho som sa chystala urobiť kura s ananásom :) a chutilo to omnoho lepšie než som čakala :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté, osušené a na kocky nakrájané kuracie prsia premiešame s prelisovaným cesnakom, mletou červenou paprikou, trochou soli a citrónovou šťavou. Kuraciu zmes dáme na hodinu odpočívať do chladničky.
- 2
Vo väčšej panvici na troche oleja opražíme na väčšie kúsky nakrájané papriky. Podlejeme troškou vody a dusíme.
- 3
Pridáme paradajkový pretlak, kuracie kúsky a všetko dusíme do mäkka. Keď je všetko mäkké, pridáme Solamyl rozmiešaný v troche stud. vody ( ja som dala najprv 1 lyžicu, ale to sa mi moc nezahustilo a tak som pridala ďalšiu 1 lyž. rozmiešanú vo vode a bolo to super, presne ako to má byť ). Ak by sa vám to zdalo hustejšie, vždy to môžete zriadiť trochou vody. My sme boli spokojní a recept chutil všetkým :)
- 4
Nakoniec pridáme ananás a zmes necháme prehriať. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu