Kuracie stehná Kashmiri

elantra - fotkaelantra, 11. júla 2011
Kuracie stehná Kashmiri
Foto: elantra

Príjemne pikantná kuracina preliata jogurtom. Ako prílohu odporúčam ryžu basmati alebo jednu z placiek od Michsamant.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks veľká
10 ks
10 ks
5 cm
5 cm strúhaný čerstvý
2 zúbky pretlačený
1 ČL
1 ČL
250 ml
 alebo Ghee

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozpálime olej alebo ghee. Vložíme cibuľu, čierne korenie, kardamón a škoricu. Pražíme, kým sa cibuľa nesfarbí do zlata.

    Kuracie stehná Kashmiri  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme zázvor, cesnak, chilli korenie, papriku a soľ a pražíme 2 minúty za občasného miešania.

    Kuracie stehná Kashmiri  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kuracie stehná a opečieme zo všetkých strán.

    Kuracie stehná Kashmiri  - obrázok 3
  4. 4

    Po lyžiciach pridáme jogurt, premiešame, zakryjeme a necháme na ohni ešte 30 minút.

    Kuracie stehná Kashmiri  - obrázok 4

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
tak sa teším, milá @elantra , na nejaký pekný, jemný receptík z tých domácich kuriatok. aby vyznela ich trošku oriešková chuť je ťažké vymyslieť niečo, okrem klasického, pečeného...
...trošku som tvoj perfektný recept pozmenil, marinujem kuracie stehná v jogurte a oleji s medvedím cesnakom (mal som v ňom naložený syr), zajtra pokračujem podľa tvojho receptu, už sa teším na tú perfektnú chuť :)
...výborné :) nemal som kardamón, tak som dal badyán, pridal som dijonskú horčicu a nakrájané papričky jalapeño, podával som s brokolicou a pečenými paradajkami...vďaka za perfektný recept :)

Pridaj komentár k receptu: