Hubami plnená panenka
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 4. júna 2013
Foto: Ivan Majerský
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na 200 g valčeky. Zoberieme dlhší nôž a urobíme cez stred mäsa otvor.
- 2
Na oleji speníme cibuľu, pridáme kuriatka, dubáky, pečiarky, ktoré nakrájame na rezance. Všetko orestujeme na panvici, pridáme petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a cesnak. Do takto pripravenej zmesi pridáme trochu strúhanky na zahustenie. Po vychladnutí zmes natlačíme do otvorov v mäse. Z každej strany naplnenú panenku opečieme na panvici alebo na grile. Po opečení ju dáme do rúry na 15 minút na 180°C.
- 3
Očistenú mrkvu nakrájame na kocky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Keď je mrkva polomäkká, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a všetko varíme do mäkka. Po uvarení vodu scedíme, pridáme maslo, petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme. Hotovú panenku prekrojíme na polovicu a urobíme vežičky, pridáme k nej mrkvovo–zemiakové pyré, ktoré sformujeme do valčeka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu