Hubami plnená panenka

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 4. júna 2013
Hubami plnená panenka
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
50 g
50 g
50 g
1 ks;
1 strúčik
20 ml
 na zahustenie
Príloha:
500 g
500 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na 200 g valčeky. Zoberieme dlhší nôž a urobíme cez stred mäsa otvor.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme kuriatka, dubáky, pečiarky, ktoré nakrájame na rezance. Všetko orestujeme na panvici, pridáme petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a cesnak. Do takto pripravenej zmesi pridáme trochu strúhanky na zahustenie. Po vychladnutí zmes natlačíme do otvorov v mäse. Z každej strany naplnenú panenku opečieme na panvici alebo na grile. Po opečení ju dáme do rúry na 15 minút na 180°C.

  3. 3

    Očistenú mrkvu nakrájame na kocky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Keď je mrkva polomäkká, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a všetko varíme do mäkka. Po uvarení vodu scedíme, pridáme maslo, petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme. Hotovú panenku prekrojíme na polovicu a urobíme vežičky, pridáme k nej mrkvovo–zemiakové pyré, ktoré sformujeme do valčeka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia