Foto: oco
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrášok očistíme vyberieme aj niekoľko mäkších šupiek,očistenú mrkvu postrúhame ,cibuľu nakrájame nadrobno.Kuracie krídla dáme variť do 1,5 l vody pridáme kocku kuracieho bujónu.
-
2
Na oleji speníme cibuľu,pridáme mrkvu a spolu chvíľu restujeme,pridáme hrášok a hráškové šupky,zalejeme kuracím vývarom a varíme do mäkka.Šupky vyberieme aj s trochou polievky a rozmixujeme.Precedíme pretože pri mixovaní zostanú také pevné vlákna ktoré do polievky nepatria.
-
3
Rozmixované šupky vrátime do polievky ,zavaríme mrveničku,dochutíme.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu