Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 20. apríla 2016
Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou (fotorecept)
Foto: monty469

Inšpirovala som sa receptom Marcela Ihnačáka :-) Trošku som si ho upravila podľa seba, chutilo nám, tak sa chcem o neho podeliť s vami Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom Marcela Ihnačáka :-) Trošku som si ho upravila podľa seba, chutilo nám, tak sa chcem o neho podeliť s vami :-)

Suroviny

750 g
100 g
210 g
1 ks
4 ks strúčiky
200 g
150 ml
250 ml
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
Cestoviny:
500 g




Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti opečieme cibuľu a slaninku.

    Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je cibuľa a slanina opečená, pridáme mäsko a chvíľu restujeme, aby sa mäso zatiahlo, zalejeme vínom. Krátko povaríme.

    Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pretlak, huby, premiešame a na miernom ohni dusíme 20 minút.

    Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bylinky, vňate si nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme a pridáme ich k mäsu (množstvo byliniek som neuviedla, každý nech si pridá podľa svojej chuti :-), kto má čo rád)

    Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krátko povaríme, zalejeme smotanou, necháme prevrieť. Po odstavení pridáme k mäsu uvarené cestoviny a premiešame.

    Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pri podávaní nastrúhame na vrch nejaký tvrdý syr a ozdobíme bylinkami :-) Dobrú chuť!

    Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klukodvody
Opět jako vždy rychlý a chutný recept. Riskuješ že až jednou pojedeme na tu Tvojí stranu, že se Ti vnutíme na nějakou dobrůtku ale samozřejmě na oplátku.
No a oba moc pozdravujeme. Snažíme se přiměřeně něco dělat. Samozřejmě máš od nás hvězdičky a je to uložené. Já alespoň nemusím moc přemýšlet co vařit. Dneska jsem dělal vepřové ve smetanové mrkvi na sladkokyselo.
1x luclup
monty469
@Klukodvody (20.4.2016 12:10)

Milý @Klukodvody ,ak budete mať cestu okolo, rada vás pohostím. Ďakujem veľmi pekne za milé slová, aj pozdravy. Dúfam, že pani manželka sa má dobre.Ten recept, čo spomínaš ma zaujal. Môžeš ho niekedy pridať ? Znie to dobre a určite je to dobrotka. Oboch veľmi pekne pozdravujem a prajem pekný zvyšok dňa
klukodvody
@Monty469 pracuji na tom a dneska by měl být. Už jsem stáhl fotky. No a co se manželky týká je obrovsky statečná holka. Vidím jak jí to bolí a ona se usmívá.
kukulienka71
Výborne skombinované suroviny, jasné, že vám chutilo;-) robím podobné variácie, nikdy nesklamú.
afataga
fajn rcp, ale ten pretlak by som dala skor ako maso, nech sa orestuje, koriander mi tam moc nepasuje
dzejsik
vyzerá to veľmi chutne, keď príde chuť na cestoviny, vyskúšam :)
haji
@Mont ík opět bezva recept, samé pro mě dobré věci. Mám dokonce i dvě bezva kategorie v receptech: rychlovky slané, rychlovky sladké. Šup - je uloženo. Vidí mé 4 oči červenou bazalku na prvním a posledním fotu?!
Mávám!!
sracz
Srdečne pozdravujem na "ďalekom vichodze", utešujem sa pohľadom na ďalší Tvoj hviezdičkový rcp, milá @monty469 a "utkávam leporello" na Tvoju šikovnosť! Takže, ∑∑-rum: v podstate som všežravec, so zameraním na cestoviny všetkého druhu, od niťoviek, vlásočníc, rezancov, hevitamiek, cikycaky, halušky, strapačky, ..., hičkoše, guzy, lángoše, palacinky, ..., lievance, lokše, nalešniky a typu (Taliani ich vraj vytvorili viac ako 700); kombinácie s mäsom, maslom, bylinkami, syrom, "šmetanku", sú neprekonateľné; prestieranie hodné na sviatočné stoly, výročia, hostiny, kermeše, ..., recepcie a svadby! Čiže boduješ Montík a fasa vysoko!
monty469
@Kukulienka 71 (20.4.2016 14:56)

Ďakujem pekne milá @Kukulienka , občas treba vymýšľať aj také rýchlovky, máme to radi, no špagety sú u detí na prvom mieste, samozrejme s mäsovými omáčkami :-)
monty469
@Afataga (20.4.2016 15:46)

Vďaka , ten koriander ani veľmi nebolo cítiť, bolo to ok. a ten pretlak skúsim ho nabudúce pridať pred mäsom.
monty469
@Haji (20.4.2016 17:26)

Moja milá @Haji , veľmi pekne ti ďakujem, je to fakt taká rýchlovka. Správne, vidíš červenú, resp.bordovú bazalku. Zvyknem si skôr bylinky sadiť do kvetináčov a keď je pekne, šupnem ich na terasu.Sadím aj do záhradky, mám oddelenú časť na moje bylinky. Čerstvé sú predsa len lepšie, ako sušené. Pozdravujem na Moravu a prajem pekný deň :-)
monty469
@Sracz (20.4.2016 17:57)

Milý @Srazc , wau toľko chvály, až sa červenám :-) Ďakujem ti veľmi pekne. U nás doma sme tiež všežravci, ale zo všetkého najradšej máme mäsko v akejkoľvek úprave.Samozrejme, varím aj bez mäsa občas, ale každému potom ešte voľačo chýba. Vegetariáni by z nás určite neboli :-D Pozdravujem a prajem pekný deň
haji
@Monty469 (21.4.2016 10:04)
Tiše závidím... S bylinkami jsem odkázána na kamarádku, která má malou zahrádku a zálibu v pěstování různých druhů. Je to dobrá duše, která mě obdarovává s radostí jí vlastní. I jsem si proto pořídila sušičku. Jasné, Monty, že čerstvé jsou čerstvé!! a bezkonkurenční!! Mávám!
jack
Fantasticky recept.Ja cestoviny mám strašne rada a v takejto podobe sú geniálne.Vďaka za recept a určite u nás budú mať miesto na jedálničku.Pozdravujem montík.
monty469
@Jack (21.4.2016 16:31)

Ďakujem a tešīm sa , že som prispela do tvojej zbierky receptov :-) Pozdravujem vas




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia