
Rezne plnené kyslou kapustou
Údenú slaninu nakrájame nadrobno a dáme ju do kastróla vytopiť. Keď je sklovitá, pridámenajemno nakrájanú...

Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...

Golonkov puk
Už dávnejšie p. Golonka pripravoval toto jedlo v TV a môžem vám povedať že je výborné.

Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup...

Ražniči Paľa Konôpku
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo...

Studené sezamové kolieska
Umyté kuracie prsia naklepeme na čo najväčší tenký plát. Upravíme ho do tvaru obdĺžnika tak, že...

Diviačí wellington
Na prepustenom masle a nadrobno pokrájanej šalotke(cibuľke)prudko opečieme šampiňóny. Osolíme, okoreníme, necháme vychladnúť a nahrubo...

Mašľonka podľa mňa
Tento recept som objavil tuná na Vareche od Milad, no nebolo tam foto. Tak ho...

Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...

Zapekačka I.
Je to vlastne eintopf. Žiadna vysoká kulinária, ale má veľké prednosti. Jedlo je veľmi...

Bravčové kocky v kečupovej omáčke s dubákmi
Na nedeľný obed som pripravila dnes bravčové kocky v kečupovej omáčke s dubákmi. veľmi chutný obed...

Baklažánové lazane (bez cestoviny)
Ak máte radi baklažán v kombinácii s mletým mäsom a paradajkami, vyskúšajte tieto lazane. Je...

Surové plátky lososa
Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...

Morčacie alebo bravčové rezne so zelenou fazuľkou
Mám rada túto kombináciu a robím ju asi 25 rokov. Recept vtedy dávali na STV v...

Babský guláš
Názov preto, že je z bravčového mäsa a nič v ňom "nepláva" (lečo, šupky... )...

Sarma
Ahojte, toto je môj prvý recept, ktorý sem pridávam. Rozhodla som sa pre toto jedlo, keďže je u nás obľúbené a robím ho často....

Nórska treska pečená v majonéze
Tento recept mám z medzinárodnej kuchárky, je rýchly a výborný. Robím ho aj z pangasia,...

Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob
Tento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som...

Opekano-zapekaný pangasius
Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)

Neapolský šalát
Prečo neapolský, to neviem, asi kvôli paradajkovému pretlaku, ktorý tam ide. Ale je výborný, či už s pečivom alebo na chlebíčky, hrianky, alebo ako súčasť pohostenia návštevy alebo oslavy....

Mäso so Sweet & Sour Sauce
Je to sice polotovar , ale rychly obed alebo večera raz začas su aj v našej...

Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou.
Rozhodol som sa, osso boco trochu zmením. Mal som dva kúsky, no nie teľacie,...

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Ragú z diviny
Recept som si vymyslela pre moje obľúbené jesenné a zimné návštevy. Inšpiroval ma k tomu eintopf...

Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob
Táto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo...

Dusená bravčová pečeň
Na bravčovej masti a pokrájanej oravskej slaninke na drobné kocky, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na...

Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku
Ak neviete, čo na slávnostný stol, keď vám príde návšteva, alebo len tak k...