Staročeská bôčiková pochúťka
Dávid Baka
prevádzkar Silvanus Rest Hubert v Nových Zámkoch, 19. januára 2014
prevádzkar Silvanus Rest Hubert v Nových Zámkoch, 19. januára 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bôčik rozdelíme na štyri časti. Zmes korenín dáme do oleja, pridáme horčicu a jemne potierame všetky strany bôčika.
- 2
Dáme do horúcej rúry, podlejeme vodou a spolu asi 40–60 minút pečieme pri 180 °C.
- 3
Ak treba, ešte podlejeme trochou vody, aby sa vytvorila šťava na polievanie mäsa a dusenej kapusty, s ktorou bôčik podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu