Tento recept patrí medzi obľúbené kapustové jedlá.
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 120 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 2 lyžice |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 2 lyžice |
|
Postup
-
1
Ryžu umyjem adám variť do polomäkka.Na oleji si osmahnem pokrájanú cibuľu. K cibuli pridám na menšie kúsky pokrájanú sudovú kapustu a chvíľu ju popražím.Bravčové pliecko zomeliem. Do druhej rajnice dám lyžicu oleja, nakrájam očistenú cibuľu, orestujem a pridám zomleté mäso.Mäso, osolím, pridám mleté čierne korenie, rascu , pokrájaný cesnak a štipku červenej papriky.Občas mäso premiešam.Dlho ju nedusím, lebo sa bude zapekať a dôjde.Pripravím si zapekaciu misu. Vymažem ju olejom, posypem jemnou strúhankou. Na dno zapekacej misy dám polovicu dusenej kapusty.Na kapustu rozložím po celej mise
- 2
predvarenú ryžu a na ryžu rozložím udusené mäso.Pokrájam klobásku na kolieska a rozložím ju na mäsovú hmotu.Posledná vrstva bude druhá polovica kapusty.Všetko polejem smotanou a dám do predhriatej trúby zapiecť na 190 st. približne 35 minút.Hotovú koložvársku kapustu uložím na tanier a prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ja len zvyknem pomiešať ryžu s mletým mäsom spolu a tak potom prekladať. Ale tej koložvárskej je to v podstate jedno a nám tiež no nie @Izabella929 ?