Koložvárska kapusta

izabella929 - fotkaizabella929, 16. decembra 2011

Tento recept patrí medzi obľúbené kapustové jedlá.

30 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
300 g
120 g
2 ks
2 ks
250 ml
1 ks
50 g
2 lyžice
 podľa chuti
štipka
štipka
štipka
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Ryžu umyjem adám variť do polomäkka.Na oleji si osmahnem pokrájanú cibuľu. K cibuli pridám na menšie kúsky pokrájanú sudovú kapustu a chvíľu ju popražím.Bravčové pliecko zomeliem. Do druhej rajnice dám lyžicu oleja, nakrájam očistenú cibuľu, orestujem a pridám zomleté mäso.Mäso, osolím, pridám mleté čierne korenie, rascu , pokrájaný cesnak a štipku červenej papriky.Občas mäso premiešam.Dlho ju nedusím, lebo sa bude zapekať a dôjde.Pripravím si zapekaciu misu. Vymažem ju olejom, posypem jemnou strúhankou. Na dno zapekacej misy dám polovicu dusenej kapusty.Na kapustu rozložím po celej mise

  2. 2

    predvarenú ryžu a na ryžu rozložím udusené mäso.Pokrájam klobásku na kolieska a rozložím ju na mäsovú hmotu.Posledná vrstva bude druhá polovica kapusty.Všetko polejem smotanou a dám do predhriatej trúby zapiecť na 190 st. približne 35 minút.Hotovú koložvársku kapustu uložím na tanier a prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hubata
Dokonalá klasika, ktorou sa vždy a každému človek zavďačí. Doktori by si tiež oblízali tie svoje štrajkujúce prsty po takejto koložvárskej kapuste tak čo .........

Ja len zvyknem pomiešať ryžu s mletým mäsom spolu a tak potom prekladať. Ale tej koložvárskej je to v podstate jedno a nám tiež no nie @Izabella929 ?
sneica
kolozvarsku kapustu ja velmi lubim ale varim iba obcas a iba pre seba...
izabella929
hubata...máš pravdu...oblízali veru, keby sme ich už na hotové pozvali.-)))ale ve´d je to jedno, ako sa urobí, podstata je, že to chutí...máme ju veľmi radi...veľa je s tým roboty, ale keď urobím na Silvestra a vonku mrzne, vyložím hrniec s kapustou do snehu a tam si chodím naberať...fúú a čím dlhšie stojí, tým je lepšia...jeden rok sme robili na zabíjačku 2 dni pred Vianocami za veľký 15 l hrniec...bolo kadejakých dobrôt zo zakálačky, zabudli sme na plnenú kapustu...vyložila som ju vonku do snehu, Na nový rok, nám ohňostroj osvietil záhradu a našli sme snehom zasypaný hrniec plneej kapusty...to bola taká dobrota, že sme susedov zavolali , vyhrabali zo snuhu , prihriali a bola že to maškrta...
evanaaa
@Izabella929 , robím presne ako ty, až na to, že nie často, ale mala by som . Je to dobrá papanica a práve teraz máme také dobré pikantné klobásky. len škoda, že nei je sneh, kde by sa to dalo zahrabať a zabudnúť na to do Nového roku, potom, akoby som to našla!
izabella929
evanaaa...xixixixi...no , neboj má prísť ešte chumelica.. veru aj ja som včera doniesla dnu z udiarne klobásky...a ako krásne rozvoňali celú špajzu...paraaada.-))
valeri
Dobrý údaj 109 ročná žena a na nette :-)) ??? Toto jedlo mám aj ja rada, veľmi.
izabella929
valeri...dík za komentárik.-) xixi nuž, bohužial, tu buď máš údaje, alebo nemáš..medzi tým nič nie je...vynulovať sa to nedá xixix...nuž, kapustička je zdravá.-)) nech sa vám darí, milučké bábatko.-))
používateľ nemá avatar
dry
dry
Ja by som tú klobásku trocha ošmahol. Má potom oveľa lepšiu chuť.
izabella929
@machalica ,slaninu pokrájam na vejárik po kožu, opečiem ,konce posypem červenou paprikou a posypem pokrájanou petržlenovou vňaťkou.. slúži na ozdobu, ale je vynikajúca pochúťka..ospravedlňujem sa, ale zrejme zostala na panvici zabudnutá..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia