Foto: bejgi
Tradičná čínska kuchyňa je u nás pravidlom...podľa mňa je ľahko stráviteľná a diétna :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
2 dc |
|
2 PL |
|
1 PL čerstvý nastrúhaný |
|
2 |
|
1 PL |
|
1/2 l |
|
1 PL |
|
1/2 kg |
|
Postup
-
1
Kuracie, morčacie alebo brav.karé pokrájame na pásiky cca 4x0,5cm a naložíme do pácu deň pred prípravou, ktoré pozostáva z korenia /na ryby s citrónom Vitana/, sójovej omáčky, rozpučeného cesnaku, cukru, zázvoru, oleja, solamylu a bieleho vína. Na panvicu /vok/ nalejeme približne 1 dc oleja a na rozpálenom hrnci prudko opečieme mäsko, ktoré sem tam poprevraciame
-
2
Po upečení mäska do mäkka pridáme zeleninovú ázijskú zmes na 5 min prikryjeme pokrývkou.
-
3
Medzi tým si urobíme zálievku z vody 1/2l, sójovej omáčky 1PL, cukru1Pl a balzamika1KL,solamylu 1Pl. Mäsko zalejeme a necháme cca 5 min povariť kým omáčka nezhustne. Na koniec necháme pod pokrývkou zapariť čerstvý pór. Kto má rád štipľavé, pridať na koniec čerstvé čili. K mäsku ako prílohu odporúčam ryžu ½ kg ryže uvariť v 1l vody. Želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu