Wok panvička

bejgi - fotkabejgi, 21. decembra 2011
Wok panvička
Foto: bejgi

Tradičná čínska kuchyňa je u nás pravidlom...podľa mňa je ľahko stráviteľná a diétna :)

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
250 g
3 PL
1 ks
5 strúčikov
2 dc
2 PL
1 PL čerstvý nastrúhaný
2
1 PL
1/2 l
1 PL
1/2 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie, morčacie alebo brav.karé pokrájame na pásiky cca 4x0,5cm a naložíme do pácu deň pred prípravou, ktoré pozostáva z korenia /na ryby s citrónom Vitana/, sójovej omáčky, rozpučeného cesnaku, cukru, zázvoru, oleja, solamylu a bieleho vína. Na panvicu /vok/ nalejeme približne 1 dc oleja a na rozpálenom hrnci prudko opečieme mäsko, ktoré sem tam poprevraciame

    Wok panvička - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení mäska do mäkka pridáme zeleninovú ázijskú zmes na 5 min prikryjeme pokrývkou.

    Wok panvička - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si urobíme zálievku z vody 1/2l, sójovej omáčky 1PL, cukru1Pl a balzamika1KL,solamylu 1Pl. Mäsko zalejeme a necháme cca 5 min povariť kým omáčka nezhustne. Na koniec necháme pod pokrývkou zapariť čerstvý pór. Kto má rád štipľavé, pridať na koniec čerstvé čili. K mäsku ako prílohu odporúčam ryžu ½ kg ryže uvariť v 1l vody. Želám dobrú chuť.

    Wok panvička - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Skusala som kuzlit podla tohto tvojho receptu. Vsetci sme si oblizali fuzy, bolo to vyborne. Len neviem, ake aceto balsamico si pouzila. Ja som dala biele a chutilo. Dakujem za recept

Pridaj komentár k receptu: