Wok panvička

bejgi - fotkabejgi, 21. decembra 2011
Wok panvička
Foto: bejgi

Tradičná čínska kuchyňa je u nás pravidlom...podľa mňa je ľahko stráviteľná a diétna :)

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
250 g
3 PL
1 ks
5 strúčikov
2 dc
2 PL
1 PL čerstvý nastrúhaný
2
1 PL
1/2 l
1 PL
1/2 kg

Online leták

Postup

  1. 1

    Kuracie, morčacie alebo brav.karé pokrájame na pásiky cca 4x0,5cm a naložíme do pácu deň pred prípravou, ktoré pozostáva z korenia /na ryby s citrónom Vitana/, sójovej omáčky, rozpučeného cesnaku, cukru, zázvoru, oleja, solamylu a bieleho vína. Na panvicu /vok/ nalejeme približne 1 dc oleja a na rozpálenom hrnci prudko opečieme mäsko, ktoré sem tam poprevraciame

    Wok panvička - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení mäska do mäkka pridáme zeleninovú ázijskú zmes na 5 min prikryjeme pokrývkou.

    Wok panvička - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si urobíme zálievku z vody 1/2l, sójovej omáčky 1PL, cukru1Pl a balzamika1KL,solamylu 1Pl. Mäsko zalejeme a necháme cca 5 min povariť kým omáčka nezhustne. Na koniec necháme pod pokrývkou zapariť čerstvý pór. Kto má rád štipľavé, pridať na koniec čerstvé čili. K mäsku ako prílohu odporúčam ryžu ½ kg ryže uvariť v 1l vody. Želám dobrú chuť.

    Wok panvička - obrázok 3

Diskusia k receptu

sportak
Tak toto je fakt parádny recept. A pritom jednoduchý. Gratulujem Ti a prajem príjemné vianočné sviatky.
salinka
Skusala som kuzlit podla tohto tvojho receptu. Vsetci sme si oblizali fuzy, bolo to vyborne. Len neviem, ake aceto balsamico si pouzila. Ja som dala biele a chutilo. Dakujem za recept