Foto: eviana
Naša obľúbená klasika - rýchle, jednoduché a chutné...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky - z kila mi vyšlo 7 kusov. Mäso osolíme, okoreníme a jemne posypeme sladkou mletou paprikou. Na horúcej panvici rozpustíme maslo a masť a na nej sprudka opražíme mäso
-
2
...z oboch strán - cca 2 minúty
-
3
...mäso vyberieme a necháme v teple odpočívať
-
4
...cibuľu nakrájame na väčšie kusy - štvrtky som nakrájala na pásiky a dáme do výpeku dusiť
-
5
...pridáme sušené huby, ktoré sme polhodinu mali zaliate vriacou vodou - huby pridáme scedené
-
6
... všetko spolu podusíme, ochutíme soľou, mletým korením, pridáme chilli a rozmarín
-
7
...zalejeme nálevom, ktorý vznikol po zliatí sušených húb
-
8
...do panvice vrátime mäso
-
9
...zlejeme aj šťavu, ktorú mäso pustilo; všetkej šťavy je toľko, že mäso je v nej ponorené, nie ňou zaliate.
-
10
...dusíme prikryté 30 minút
-
11
...po 30 minútach pridáme mrazené suchohríby a dusíme prikryté ďalších 30 minút.
-
12
...takto to vyzerá hotové... voňavé, mäsko mäkkučké
-
13
...ako prílohu som spravila moje krémové zemiakové pyré - recept naň mám uvedený tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym-z/45921-recept.html
-
14
... a k tomu skvelý jarný šalátik z reďkovky, mladej cibuľky a baby špenátu - prvá jarná úroda z maminkinej záhrady. Myslím, že recept na takýto svieži jarný šalátik každý pozná, tak ho pridávať netreba. Spolu to všetko krásne chuťovo ladilo.
A Ty si kedy bola u mňa toto jedlo odkukať, že o tom neviem? Šak toto robím každú chvíľu. Ale musím Ťa pochváliť. Urobila si to skoro ako ja.:) Húb sušených, mrazených aj nakladaných u mňa habakuk. Môžem robiť celý rok. Prosím Ťa len nechci po mne vedieť druhy. Už to tu raz bolo. Pekný večer Ti prajem.
môj je tvojho muža klon @alex37..
dnes sme mali na obed prsia..na slaninke..
to preňho obed nenííí..ked-tak len prsia mladej ženy..vraví..
ja:hádam len nie na tanieri..dedko..??
obetoval sa..bo z lásky-so sebazaprením-milujúci muž zje všetko..
ale prasačinky..to je iný level..
:-)
@megdesiqn , "v tvojich slovách necítim úprimnosť, aký majú prosím skrytý význam???" určite na mňa útočíš, že? akože v porádečku????,...
:-) :-) :-)
@tiginko , mne Ti ten rozmarín tak nejak tématicky k hubám ide automaticky... a s tarhoňou to môže byť tiež fajné veru :)
@izabella929 , ďakujem za slová uznania, viem, že Ty s mäskom a hubami vieš tiež čarovať parádne :)
@marianne , aj moji by ma za toto jedlo na rukách nosili, keby ma uniesť vládali :) Mám ich doma dvoch, tak si to vieš predstaviť :) Potešila si ma, ďakujem.
Ale aby som uspokojila Tvoju požiadavku, tak som sa prehrabala smetiakom a zrátala počet reďkovkových stoniek... Takže bolo to presne 14 reďkoviek a dve nové cibuľky. Lístkov špenátu som mala už len zopár, bo som včera ostatné požrala... presný počet neviem, ale cca 10 ks ich bolo. Pre ilustráciu Ti vkladám aj foto reďkoviek a cibuľky - takéto krásne zdravé sa urodili v záhrade mojej maminky v okolí Trnavy:
Pre ilustráciu som priložila krabičku čaju :)
@fi0na , vďaka :)
@margaretka28 , teší ma, že sa Ti recept páči, ďakujem :)
@rados ť naša milá, stačí s Tebou chvíľa a úsmevy sú všade, radi Ťa tu máme, radi Ťa čítame, rozsievaš pohodu, ktorej nikdy nie je dosť, si tu pre nás vzácny hosť a Tvoja múdrosť dáva Vareche farby dúhy... ďakujem za úsmev ♥
@mliekarka , som rada, že varím aj podľa Tvojho gusta, ďakujem. :)
@elysienka moja, ďakujem, si milá :)
@paploska , ďakujem aj za Tvoje slintanie, milé :) Tieto suchohríbky sú z mrazených, z minulého roku uškrečkovaných, ale zásoby sa míňajú, dúfam, že toho roku sa viac pošťastí :)
@salinecka , to nie je nedostatok kreativity, to je len skúsenosť, ono hovädzie je s hubami fakt najlepšie :) Ale aj táto verzia je fajn, šak to tiež poznám, nemôžu byť každý deň Vianoce. Som rada, že Ťa recept zaujal, budem rada ak vyskúšaš... ďakujem Ti :)
@mesiar50 , ďakujem za slová uznania Lacko, si veľmi milý :)
@tiginko , ospravedlňujem sa za zavádzanie... som domotala pojmy, ja nerátala lístky, ale stonkami som myslela práve tie tenké korienky. Ďakujem za upozornenie, informácie a uvedenie vecí na pravú mieru :)
@pusta viem