Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Túto kombináciu bravčovej pečene, kyslého jablka a zaváraných čučoriedok jednoducho milujem.
Výborné rebierka
Tento recept mi dala moja švagriná a vždy keď máme chuť na rebierka, pácujeme a pečieme...
Obyčajná vyprážaná bravčová kožka
Ahojte. Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza, alebo čo. Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod...
Syrové špízy
Mala som doma tvrdý syr a nechcela som zas len vyprážať, tak som sa inšpirovala na...
Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...
Rýchla omeleta z knedle alebo zo staršieho pečiva
Toto jedlo je rýchle, veľmi chutné s čerstvým šalátom. Najčastejšie ho robievam, keď mi...
„Nezdravá“ tekvicová polievka
Myslim, ze rovnakych receptov je tu asi viac len na pagace. Na tekvicovu je tu...
Špagety so šunkou
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode, scedíme a pokvapkáme olejom
Zubáč Bakony
Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.
Zemiaková harmonika
Receptík mám z netu, zaujal ma, hned som ho aj realizovala-lebo sladkého už máme dost pri tomto...
Polievka Pho Ga podľa Bystríka
V tomto videu spevák a skladateľ Bystrík s basgitaristom Petrom Kaderom pripravili trnavsko-vietnamskú kuraciu polievku Pho Ga....
Guláš
Toto jedlo patri medzi moje oblubene. Spravit si ho moze hocikto. Nie je to ziadna veda.
Vyprážaná plnená kuracinka so zemiakovým šalátom
Z kuriatka budeme potrebovať prsia a stehná. Z kostí som urobila polievočku a kedže som si...
Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou
Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....
Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...
Kuřecí prsa s bazalkou, rajčaty a mozzarellou
Inspiraci mám z netu, bazalkový tunning je vlastní invence i výroba. Rychlé, kreativní, ...
Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté....
Liptovská kapustnica
alebo aspon pod tymto nazvom som ju dostala ja od kamosky. Myslim, ze som v...
Adana Kebap
Takto pripravený "Adana Kebap" sme jedávali pred rokmi v jednej tureckej reštaurácii v Rakúsku. Je naozaj vynikajúci...
Bavorská Leberknödelsuppe
Pečivo namočíme do horúceho mlieka na 45 minút. Na masle si opražíme cibuľu s petžlenovou vňaťou...
Kôprovka s hovädzími plátkami pre švagra Luxiho
Klasika aj slovenskej kuchyne. Tento variant som pripravil na objednávku mojeho švagra, ktorý za „morom“,...
Rybacie filety na hubách
Okrem mojej najväčšej vášne - kuchyne - mám more ďalších koníčkov a pasií; záhradkárstvo, drobnochovateľstvo, ...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Halušky z cukety; mleté mäso v paradajkovej omáčke s cuketovými šupkami
Cuk-cuk-cuketa, , čo vymyslieť, aby sa nám neprejedla . Urobila som halušky z...
Kačacie rillettes z pomalého hrnca
Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...
Mrkvovo-hrášková omáčka s karé - spomienka na školskú jedáleň
Na FB niekto poslal fotku legendárneho soté s bravčovým mäsom a ryžou zo školskej jedálne a ja som si spomenula na tie dva plátky bravčového karé, čo mám v chladničke....
Sýta gulášová polievka
Uvarená na spôsob kotlíkového gulášu z odrezkov bravčového mäsa so zemiakmi a haluškami.
Vajíčko plnené šunkovou penou
Šunku pomelieme, rozmixujeme s maslom a taveným syrom do peny. Čerstvú bagetu šikmo nakrájame...
Moje bolognese
Určite málokto nepozná taliansku kuchyňu. Neuveriteľné, koľko vyhlásených a svetovo známych dobrôt sa spája s...