Foto: evusik
tento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie je to môj recept ale je od výbornej kuchárky Táničky (čistinka)... Zobraziť celý popistento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie je to môj recept ale je od výbornej kuchárky Táničky (čistinka)... ja k tejto dobrote robím cesnakové posúchy
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
kúsok |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
150 ml |
|
Posúch: | |
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
300 ml |
|
1/2 kocky |
|
1 ČL |
|
|
|
Na potretie: | |
4 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
tento recept je netradičný v tom, že pečienka sa pripravuje v rúre - do pekáčika dáme očistenú, umytú pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, slaninku, pridáme sójovú omáčku, horčicu a malý pohár vody a dobre zamiešame, kto chce ešte pridá kmín, MČK a štipku soli... ja moc nesolím pretože sójovka je slaná dosť...
-
2
pekáčik vložíme do rúry rozohriatej na 220°C asi na 25-30 minút, nezakryté, v polovici pečenia môžeme zľahka zamiešať... šťava v ktorej sa pečeň pečie by mala byť zredukovaná asi na polovicu... vznikne fantastický sócik
-
3
posúch: vo vlažnej vode rozpustíme 1/2 kocky droždia, pridáme múky, ovsené vločky, soľ a vymiesime cesto, necháme vykysnúť cca 1,5-2 hodiny
-
4
cesto roztlačíme na plech, ja si cesto rozdelím na tri časti a na plech roztlačím rukou tri posúchy... do misky pretlačím cesnak, pridám olej, vodu, soľ a touto zmesou potriem posúchy, posypem na malé kocky pokrájanou slaninkou a tymiánom... jeden posúch som potrela paradajkovým pyré, do ktorého som pridala cesnak a bazalku a ešte syr Brie
-
5
piekla som na 250°C 10 minút
-
6
ešte teplý posúch pokrájam...
-
7
a môžeme podávať
-
8
je to veľká dobrota...
@bumbaya presne ako píšeš - kúsok chlebíka a sósik vyjedať priamo z pekáča :-)
@alena45 mne sa práve páči, že je to robené v rúre, je to také skoro bez roboty, nemusím nič kontrolovať a sledovať lebo to už mám vyskúšané...
ja pečiem rôzne posúchy radšej ako chleba... posúchy majú tú výhodu, že ich možno jesť aj samotné len tak s čajom :-) pekne sa ti vydaril :-)