Kuracia pečeň a cesnakové posúchy fotorecept

evusik - fotkaevusik, 25. novembra 2015
Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept)
Foto: evusik

tento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie je to môj recept ale je od výbornej kuchárky Táničky (čistinka)... Zobraziť celý popistento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie je to môj recept ale je od výbornej kuchárky Táničky (čistinka)... ja k tejto dobrote robím cesnakové posúchy

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 strúčiky
kúsok
3 PL
3 PL
150 ml
Posúch:
200 g
200 g
100 g
300 ml
1/2 kocky
1 ČL
Na potretie:
4 strúčiky
2 PL
2 PL

Postup

  1. 1

    tento recept je netradičný v tom, že pečienka sa pripravuje v rúre - do pekáčika dáme očistenú, umytú pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, slaninku, pridáme sójovú omáčku, horčicu a malý pohár vody a dobre zamiešame, kto chce ešte pridá kmín, MČK a štipku soli... ja moc nesolím pretože sójovka je slaná dosť...

    Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pekáčik vložíme do rúry rozohriatej na 220°C asi na 25-30 minút, nezakryté, v polovici pečenia môžeme zľahka zamiešať... šťava v ktorej sa pečeň pečie by mala byť zredukovaná asi na polovicu... vznikne fantastický sócik

    Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posúch: vo vlažnej vode rozpustíme 1/2 kocky droždia, pridáme múky, ovsené vločky, soľ a vymiesime cesto, necháme vykysnúť cca 1,5-2 hodiny

    Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto roztlačíme na plech, ja si cesto rozdelím na tri časti a na plech roztlačím rukou tri posúchy... do misky pretlačím cesnak, pridám olej, vodu, soľ a touto zmesou potriem posúchy, posypem na malé kocky pokrájanou slaninkou a tymiánom... jeden posúch som potrela paradajkovým pyré, do ktorého som pridala cesnak a bazalku a ešte syr Brie

    Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    piekla som na 250°C 10 minút

    Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ešte teplý posúch pokrájam...

    Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a môžeme podávať

    Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    je to veľká dobrota...

    Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

terinka55
Toto musím urobiť synovi, ten pečienku má rád. Jedlo vyzerá prudko jedlé, pochvala, 5* a KK pre inšpiráciu. Ďakujem.
evusik
@all vrele odporúčam vyskúšať... je to jednoduché, rýchle a fantasticky dobré... s chlebom, bagetkou vytierať šťavu - veď to poznáte... môže byť aj ryža, zemiaky ale čerstvému chlebu alebo chlebovému posúchu sa nič nevyrovná...
mares
Fantázia. Nebíčko v papulke len keď človek na to pozrie. Zajtra mám v pláne robiť kotlíkový guľáš, ale pre seba si to urobím. Si šikulka. Potom dám vedieť ako mi chutilo. Pekný deň.
bubaya
@evusik , toto je predstava kulinárskeho neba - sedieť na obláčku, kývať nohami a vytierať sósik z pekáča. Zajtra takôto varím, aj keby čert na babe jazdil. Aj tak, treba mi chlieb napiecť, bude aj posúšik, aj chleba aj pečienka.
alena45
krásne foto, pečienku máme všetci veľmi radi, a hoci ju robievam na panvici, pridávam všetky Tvoje ingrediencie, takže chuť sósiku si viem zhruba predstaviť, ale verím, že aj v rúre bude vynikajúca. A možno ani nebudem dlho otáľať, v týždni čakám návštevu, už som rozmýšľala, čo rýchle pripravím a hľa ! recept ! Blik do hlavy !
evusik
@izabella929 @brambora ďakujem :)
@bumbaya presne ako píšeš - kúsok chlebíka a sósik vyjedať priamo z pekáča :-)
@alena45 mne sa práve páči, že je to robené v rúre, je to také skoro bez roboty, nemusím nič kontrolovať a sledovať lebo to už mám vyskúšané...
valeri
Práve dnes som kúpila kuracie pečienky, tento recept prišiel v pravú chvíľu. Super.
kimlo
Posúch tradične robievam ku gulášu alebo drzkovej. Vďaka za recept. 👍


2x haji a evusik
evusik
@kimlo (3.9.2022 17:43)

ja pečiem rôzne posúchy radšej ako chleba... posúchy majú tú výhodu, že ich možno jesť aj samotné len tak s čajom :-) pekne sa ti vydaril :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha