Foto: mesiar50
Postup prípravy zvládne hocikto.Jedlo sa uvarí ani sa nenazdáte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si posekáme na mänšie kocky.
-
2
Ak dovolíte dám vám jeden tip,aby sa vám cibuľa nerozpadávala pri krájaní na kocky. Koniec cibule nikdy nezrezujte vlastne ten nám tú cibuľu bude držať po kope pri krájaní na kocky..Na konci úkonu ho samozrejme dáme preč.
-
3
Cibuľu si posmažíme na dvoch menších polievkových lyžíc bravčovej masti.
-
4
Ďalej si pokrájame papriku a ošúpanú paradajku.Pokrájame ich na veľmi malé kocky keďže ryba vyžaduje krátku tepelnú úpravu a paradajky a paprika sa musia rovnomerne variť s rybou.
-
5
Na opraženú cibuľu si dáme vylúhovať červenú mletú papriku sladkú.Robíme to už mimo ohňa,aby sa nám paprika nespálila.
-
6
Ďalej pridáme paradajky pokrájané na kocky a papriku zelenú tiež v posekanom stave.
-
7
Posekáme si filety z tresky na väčšie kusy
-
8
Lečový základ pomiešame s kúskami rybieho mäsa
-
9
Podlejeme vodou ,aby mäso bolo v šťave no nesmie plávať v nej.Radšej prilejte vodu viackrát.Zakryjeme hrniec a varíme pomalým varom cca. 15 minút.Sledujeme aby sa nám jedlo nepripálilo.Ide nám vlastne o to aby to lečo bolo uvarené.Ryba je raz-dva hotová.
-
10
Po uvarení jedla dochutíme troška soľou,čiernym mletým korením,rascou a zmesou korenín Ryba.Dochucujeme naozaj opatrne keďže v tomto prípade sa jedná o malé množstvo jedla resp.koreniny Ryba obsahujú aj zmes čili papriky !!Ale korenie si dajte na to podľa vlastného uváženia a chuti.
-
11
Príloha k jedlu je ryža ako to máte možnosť vidieť na hlavnom obrázku. Priatelia prajem vám dobrú chuť.
- 12
No syn si želal jedlo inakšie tak som mu vyhovel.Narýchlo som mu osmažil rybu na troška oleji a bol spokojný.Výsledok vidíte na obrázku č.12
- 12
Máš dozaista pravdu.Ryba je vďačná surovina.Takéto podobné jedlo som jedol v zahraničí.Ale tam to bolo pomiešané ryža aj z rybou.A bolo to v konzerve.Vlastne
to ma inšpirovalo aby som vyhotovil toto jedlo.Potešila
si ma.Ďakujem aj ja.
Si naozaj inteligentná žena.Naznačila si mi,že sa odniekadiaľ
poznáme .Ďakujem Ti.
Maďarský kuchári to majú pod názvom,,HALPAPRIKÁS´´,ich recept je navlas podobný môjmu,len s tým rozdielom,že do finálneho diela namiešajú smotanovú zátrepku.A svoj halpaprikás(rybací paprikáš)
podávajú z haluškami.Ďakujem ti @havino .
Od takého chýrečného kuchára @kimlo ako ty, si pochvalu veľmi vážim.Ďakujem priateľu
ale recept celý je vynikajúci a páči sa mi :P
Som veľmi rád milá Izka,že sa ti recept páči.Ďakujem ti za pekné ohodnotenie.Veľmi si to cením.
Ďakujem Ti pekne.
Ibyke dlho som rozmýšľal nad prílohou.Keby som nebol jedol tú konzervu ktorá sa skladala vlastne z ryby a ryže...tak tam pridám rozhodne zemiaky, ktoré môžem vo dne v noci.Ďakujem ti pekne.
Srdečná vďaka Marti.
Milá @ariela použiješ takú rybu akú máš ty rada.Nemusí to byť
práve treska.A samozrejme nemusí sa jednať o mrazenú rybu,ale môže byť aj čerstvá.Primiešaním smotanovej zátrepky vznikne z jedla tzv.paprikáš.A prílohu si spravíš k jedlu tiež podľa vlastnej
chuti.Ja robievam takéto jedlo a aj paprikáš,len zmrazeného,lebo syn mal raz jednu nemilú príhodu k vôli malej kosti z ryby.Ďakujem
a prejem ti pekný deň.
Ten tanier som kúpil pred rokmi v Lidl v NL.Som rád,že sa ti páči.pa pa
Som rád,že sa ti recept páči.
Mojej rodine sa to páčilo.Je to vďačné jedlo ktoré sa dá rôzne skombinovať.Tanier ktorý sa ti páči je od vás z NL.Dávnejšie ho bolo dostať v LIDL.Paprika PCR je vlastne druh papriky s ktorým sa
v Holandsku stretneme len výnimočne.Milá Janka ďakujem za pekné
ohodnotenie a prajem tebe a tvojej rodine pekný víkend.pa pa
Tie kápie sa ani mne nepozdávajú.Na sk používam pri varení,len
zelené PCR-ky čo sú horevyššie na obrázku.Máš pravdu tie druhé
resp.kápie sú chuťovo celkom odlišné.Som naozaj rád,že sa ti jedlo
aj tanier páčia.Ďakujem ti za milé a priateľské slová.Prajem ti pekný víkend
Tanier mám z Lidl NL.Inšpiráciou tohto rcp.bola vlastne
konzerva ktorú mi priniesol kolega z Polska.Obsahovala ryžu z rybou.Salinka ďakujem Ti za príjemný koment.
Vďaka.Prajem ti všetko dobré
To rizoto mi lahodí uchu.Ďakujem za dobrý tip.Druhý raz to spravím ako rizoto z varenou mrkvou,hrášok a tak.Maj sa pekne
Áá tanier sa páči mnohým.Budem ho používať ako vábidlo pri mojich novšých rcp.Potešila si ma,že sa ti tento jednoduchý rcp.páči.Ďakujem ti pekne marianka.
Milá Ibyke ďakujem pekne.Považujem ťa za perfektnú kuchárku.Aj ja by som si rád sadol za jeden stol s tebou
nonstop varíš samé dobroty a výnimočné jedlá.Prajem ti krásny deň.
(sorry za chyby..tablet angl.klávesnica)
veľmi si to vážim od teba, :-)
práve som uvarila môjmu najlepšiemu priateľovi pravý maďarský guláš a s čím iným , ako s haluškami. veľmi si ho pochvaľuje :-)))))
pekný deň prajem aj ja tebe do NL.