Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. októbra 2015

Dnešný sobotný obed s mäsom..morčacie vykostené stehná so šampiňónmi a posypala som ich kôprom ako príloha nokerle..

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ks
podľa chuti
250 ml
2 PL
1 hrsť
1/2 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno som umyla, osušila,pokrájala na kocky..

    Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    v rajnici som nechala roztopiť masť, pridala som cibuľku pokrájanú a cesnak keď bola opečená, pridala som pokrájané mäso..

    Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    k mäsu som pridala pokrájanú papriku a paradajky na kocky..nechala som chvíľku povariť, aby pustili šťavu..

    Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom som pridala mletú papriku, korenie a soľ..všetko som dobre premiešala, chvíľku podusila aby sa chute spojili a iba malým množstvom vody som podliala...dusila na slabom plameni 40 min.

    Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    morčacie mäso nepotrebuje dlhé varenie..a tak som už k hotovému mäsu pridala celé šampiňóny a nechala prejsť varom..

    Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a napokon som pridala smotanu zmiešanú s múkou a ešte chvíľočku varila na slabom plameni..

    Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokiaľ sa dusilo mäsko, pripravila som si nekedle..hotový obed som uložila na taniere...veľmi nám všetkým chutilo...) ešte mám na mojej mini záhradke čerstvý kôpor takže som ochutila jedlo.. dobrú chuť...

    Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sracz
... ja, milá @izabella929 ako Tvoj "kostovník abonent" si vopred prosím "nášup" a s ospravedlnením oznamujem, že budem jesť veľkou lyžicou!
mariamka
veru ze hej, dobre papanie, to je u teba klasika, ale skus to robit opacne, na zaklade oprazit cibulu, zeleninu, pekne do hneda, pustia chute, a
frezia68
Moje obľúbené jedlo(okrem húb,tie nedávam) si dnes navarila a veru by som sa rada ponúkla :-).
afataga
paradny obed si navarila, az na ten kopor :-), vies ze ja ho nemam rada
jarunka
Chutne jedlo, hlavne s tym koprom :-) my budeme mat nieco podobne s tarhonou
izabella929
@polcik , potešil si ma, mám rada pri stole ľudí, ktorý neohŕňajú nos nad všetkým...vďaka za tvoj komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia