Králičia mini fašírka

izabella929 - fotkaizabella929, 21. novembra 2013

Dostala som čerstvú dodávku králikov, bolo ich potrebné pokrájať na porcie a dať zmraziť..zostali mi brušné blany,tie som teda nedala zmraziť, ale som ich Zobraziť celý popisDostala som čerstvú dodávku králikov, bolo ich potrebné pokrájať na porcie a dať zmraziť..zostali mi brušné blany,tie som teda nedala zmraziť, ale som ich pomlela a pridala k nim kúsok bravčového pliecka..ochutila a vypražila...

3
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 g
podľa chuti
štipka
štipka
štipka
1 strúčik
na špic noža
3 lyžice
1
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Králičie mäsko som umyla, osušila, pokrájala na malé kúsky a dala do elektrického mlynčeka zomleť..mleté mäso som,osolila, pridala mleté čierne korenie, rascu celú, červenú mletú papriku, cesnak a doma nasušené borievky ,ale iba na špic noža..pridala som vajce a zmiesila som hmotu...

  2. 2

    z fašírkovej hmoty som robila mini, tada maličké guľky, obalila v strúhanke a vyprážala v horúcej masti pod pokrievkou...pokiaľ sa fašírky vyprážali , ošúpala som si zemiaky a uvarila v osolenej vode, do ktorej som hodila štipku celej rasce...uvarené som scedila, poliala maslom a posypala pertžlenovou vňaťkou...ako oblohu som k nim podávala červenú kápiu..prajem dobrú chuť..

Diskusia k receptu

lyali
Tvoj tanier až tak žiari! Krásna foto! Fašírky z králika som ešte nerobila. Namiešať diétne králičie do fašírok s plieckom (asi tak budú šťavnatejšie) a borievkami - to sa mi páči. Do zemiakov aj ja zvyknem dávať rascu (u nás ju voláme pekne že stokláska :-) ). KK :-)
margaretka28
krásne upravený tanier, chválim aj fašírky, moja mama voľakedy robievala presne tak isto. otec choval králiky vo veľkom 5*
sracz
Vynikajúca chuť a vôňa sa šíri aj z tohoto T*v*o*j*h*o rcp, milá @izabella929 ale to už je "firemná značka bonity" Tvojej kuchyne a práce s vareškou i v pekáči! Zajačina, zvlášť mladá, je gastronomický šperk, variabilný v príprave a s možnosťou obmeny chutí podľa fantázie i očakávaní! Tebou predvedenú maškrtu si dokážem "živo" predstaviť vo forme horúceho predjedla s čerstvo nastrúhaným chrenom, ale aj ako pochúťku v jemne opečenej domácej mini_žemličke s plátkom ľadového šalátu, "diskom" paradajky a taárskou omáčkou či horčicou (doma na terase, v záhrade pri vatre, či v prírode okolo táborového ohňa! ... to sa už zas "hladnému prasiatku o kukurici sníva"! Prepáč mi, prosím, to dlhšieospevovanie, ale musel som sa "vyspovedať" z fantázie mojich chutí!!! -:)))
mesiar50
Jedlo vyzerá obzvlášť chutne.A o umeleckom cítení a kreativite už nepochybujem absolútne.
eviana
Izabella929, od malička mám najradšej z králika práve mäsko z brucha... či už pečené, dusené, alebo v trojobale... Ako malá som behala za maminkou s otázkou, či mi spraví tenučké rezníky :)