Pražené kačacie rezance
Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 10. októbra 2012
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 10. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
porcie
30-40 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks |
|
200 g |
|
50 ml |
|
500 ml na vyprážanie |
|
150 g |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 g, čerstvé |
|
100 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
50 ml |
|
|
|
50 g, čerstvý |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks, malé |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia aj s kožou narežeme na tenké rezance, dáme do misky, polejeme sójovou omáčkou a dáme do chladničky odležať. Zeleninu nakrájame na rovnaké rezance, pšeničné rezance uvaríme do polomäkka.
- 2
Vo woku rozohrejeme pol až trištvrte litra oleja. Zo solamylu, vyšľahaných bielkov a studenej vody pripravíme polohusté cestíčko, do ktorého vmiešame prášok do pečiva. Kačacie rezance pomúčime a namáčame v cestíčku a smažíme do chrumkava.
- 3
Po vysmažení olej precedíme, wok umyjeme a znova v ňom rozohrejeme menšie množstvo stolového oleja a sezamového oleja, v ktorom opražíme zeleninu do polomäkka. Kešu oriešky opražíme nasucho.
- 4
Do hotovej zeleniny pridáme cestoviny a všetko prehrejeme. Dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
woku pridám lyžicu oleja a marinované mäso opekám za stáleho miešania /prehadzovania/ čas, podľa druhu mäsa,mäso vyberiem,dám na teplo a opekám zeleninu podľa potreby,ja mám rada chrumkavú a hotovo.Doma sa takto variť nedá,ale inšpirácia je dobrá.