Pražené kačacie rezance

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 10. októbra 2012
Pražené kačacie rezance
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
30-40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
200 g
50 ml
500 ml na vyprážanie
150 g
100 g
2 strúčiky
150 g
100 g
100 g, čerstvé
100 g
1 ks
300 g
50 ml
50 g, čerstvý
200 ml
 podľa chuti
 podľa chuti
2 ks, malé
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia aj s kožou narežeme na tenké rezance, dáme do misky, polejeme sójovou omáčkou a dáme do chladničky odležať. Zeleninu nakrájame na rovnaké rezance, pšeničné rezance uvaríme do polomäkka.

  2. 2

    Vo woku rozohrejeme pol až trištvrte litra oleja. Zo solamylu, vyšľahaných bielkov a studenej vody pripravíme polohusté cestíčko, do ktorého vmiešame prášok do pečiva. Kačacie rezance pomúčime a namáčame v cestíčku a smažíme do chrumkava.

  3. 3

    Po vysmažení olej precedíme, wok umyjeme a znova v ňom rozohrejeme menšie množstvo stolového oleja a sezamového oleja, v ktorom opražíme zeleninu do polomäkka. Kešu oriešky opražíme nasucho.

  4. 4

    Do hotovej zeleniny pridáme cestoviny a všetko prehrejeme. Dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Vyzerá to dobre,hodné šéfkuchára :-), no pre domáce použitie sa mi to zdá náročné, už len na množstvo použitého oleja, keď kačacina je relatívne mastné jedlo..je to však iba môj názor .
@ubka , ja robievak takéto recepty z rôzneho mäsa,do rozpáleného
woku pridám lyžicu oleja a marinované mäso opekám za stáleho miešania /prehadzovania/ čas, podľa druhu mäsa,mäso vyberiem,dám na teplo a opekám zeleninu podľa potreby,ja mám rada chrumkavú a hotovo.Doma sa takto variť nedá,ale inšpirácia je dobrá.

Pridaj komentár k receptu: