Kuracie karí s broskyňami fotorecept

nanacel - fotkananacel, 10. februára 2012
Kuracie karí s broskyňami (fotorecept)
Foto: nanacel

Toto jedlo varím asi najradšej zo všetkých. Svojou jednoduchosťou a chuťou je favoritom celej rodiny, aj detí. Je veľmi variabilné...broskyne možete nahradiť jabĺčkami, marhuľami, Zobraziť celý popisToto jedlo varím asi najradšej zo všetkých. Svojou jednoduchosťou a chuťou je favoritom celej rodiny, aj detí. Je veľmi variabilné...broskyne možete nahradiť jabĺčkami, marhuľami, ananásom, dokonca aj mangom. Všetky varianty máme odskúšané, každému najviac chutí iná, ale zhodli sme sa, ze broskyňová je pre všetkých v prvej dvojke...preto vám ponúkam túto variantu.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    V podstate veľmi jednoduché. Na oleji si speníme najemno nakrájanú cibuľku. Potom pridame mäsko a spolu osmahneme. Osolíme, podlejeme troškou vody a neháme podusiť domäkka. Keď je mäsko mäkké, pridáme ovocie, v našom prípade broskyne.

    Kuracie karí s broskyňami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celé to ešte prehrejeme. Nakoniec vlejeme smotanu a premiešame. Ako posledné pridáme kopcovitú lyžičku kari korenia a dochutíme vegetou alebo solčankou. Kto má rád sladké, môže priliať aj trocha kompótovej vody, čo zostala po broskyniach. Prehrejeme, ale uz nevaríme, aby sa smotana nezrazila.

    Kuracie karí s broskyňami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

    Kuracie karí s broskyňami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mataliptak
kuracie s kari milujeme ale s ovocím som to ešte neskúšala ... ale toto tvoje vyzerá dobre tak určite ukladám a vyskúšam ...
misqs17
tiez robievam...skvely receptik, robievam zo stehien a este tam pridavam pomarancovy stavu asi z pol pomaranca, zvyrazni to chut :)
franka1
pre nás tiez fajna kombinacia sladko slane lubime, robievam podobne s anansom, vyskusam aj toto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia