
Naše domáce klobásky
Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu,...

Zapekanky trochu inak
Ten, kto čaka u mňa na raňajky cereálie sa veľmi mýli. Kombinácia slaninky , vajca a...

Karí kura s jablkami
Tento recept som našla v kalendári. Mám rada experimenty a tak som ho vyskúšala. Úspech...

Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...

Plnené bravčové závitky
Keď už človek nevie čo variť, hlavne cez prázdniny, tak začne špekulovať a improvizovať,...

Bravčový bôčik, paprika a cesnak
Zapaprikovaný bôčik je v našej rodine veľmi obľúbené jedlo - ale pozor po zjedení sa budete cítiť...

Bravčové rolky plnené kyslou kapustou
Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.

Richtárska pochúťka
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky, ktoru...

Pečeňová paštéta
Recept mám od svojej kamaratky. Paštéka je výborná, možu ju jesť aj diabetici aj celiatici....

Slovenský vták!
Pretože sa jedná o jemne erotické spracovanie receptu prosím puritánov o prepáčenie . Námetom k tejto...

Bravčové karé na hnedých šampiňónoch
Jednoduché, chutné a pomerne rýchlo hotové jedlo.

Pečené králičie stehno na grécky spôsob
Dobrý spôsob ako mäsko z domáceho králika bude šťavnaté :)

Kuracie mäso v paradajkovo-smotanovej omáčke
Rýchle a jednoduché jedlo nielen na nedeľný obed, ale aj vhodné cez týždeň :)

Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní
Pečeň očistíme a nakrájame na cca 100 g kúsky. Na rozpálenú panvicu dáme papier na pečenie a každý...

Jarné rolky s mäsovou plnkou
Sú trochu náročnejšie na prípravu ako tie so zeleninou, ale stojí to za to. Dobre...

Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

Rezne z mäsa a zeleniny
Pomleté mäso zmiešame s nastrúhanou alebo nasekanou sparenou zeleninou, 1 vajíčkom a koreninami, vytvarujeme rezne a...

Bravčový mozoček
Orestujeme cibuľku, pridáme mozoček, soľ, korenie a vajcia. Dochutíme a nakoniec pridáme štipku...

Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...

Zemiaky tri v jednom s fašírkou
Nepredpokladala som, že to pridám na Varechu a preto nemám fotky. Ale tie zemiaky boli také chutné,...

Ježko na kyslých zemiakoch
... alebo aj kyslé zemiaky bez ježka, komu ako chutí... :-)

Bakoňské karé s paprikou
Základom bakoňskej omáčky sú huby a smotana, a ako vo väčšine maďarských jedál v nej nechýba paprika....

Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...

Pleskáč na masle a zelenine
Dostala som čerstvého pleskáča... uvažovala som, ako ho urobiť, aby bol chutný. tak som...

Plnené vypražené lokše
Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej...

Tuniaková nátierka
Perfektná a lahodne jemná pomazánka, vhodná hlavne na biele pečivo alebo chlieb, ktorej zatiaľ neodolali...