Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou fotorecept
Foto: olinecka
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
podľa chuti |
|
0,75 l |
|
|
|
|
|
|
|
5 - 6 ks |
|
trocha |
|
|
|
2 PL |
|
1 - 1,5 dcl |
|
2 |
|
|
|
5-6 strúčiky |
|
(ja som jej nemala veľa) |
|
1 |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Rožky pokrájame na kolieska, trocha ich namáčame v mlieku a vyžmýkame, pridáme posekanú pažítku. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme podľa seba, pridáme žĺtky a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky. Bôčik prekrojíme pozdĺžne, aby nám vznikli rovnaké časti.
-
2
Zmes premiešame, vznikne nám nadýchaná plnka, ktorou plníme bôčik.
-
3
Na zapekaciu misu dáme trocha oleja, aby sme vymastili dno misy. Vložíme polovicu bôčika, naplníme, zakryjeme druhou polovicou, vrch posolíme a posypeme rozmarínom. Cibuľu pokrájame na kolieska, rozložíme na vrch, pridáme cesnak aj zo šupkou a prekrojené jablko. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 70 minút, počas pečenia podlievame výpekom.
-
4
Maslo rozpustíme pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme nie celkom do hneda. Dáme nadrobno pokrájanu šalotku a 2 strúčiky cesnaku, orestujeme do sklovita, vlejeme kapustu a dusíme. ytlačime šťavu z pomaranča a nakoniec prilejeme víno, povaríme a zredukujeme trochou masla.
Musím sa priznať, že ako pomerne malé decko som tú dobrotu nevedela oceniť. Hoci upečený do chrumkava, vadil mi každý kúsok mastného mäsa, frflala som a bola som ochotná zjesť len prílohu s výpekom. Dnes by som si dala, už mi ho žiaľ, nemá kto spraviť. Môžem si ho síce spraviť sama, ale ten mamin to už nebude.
úplne Ti rozumiem, často mám tieto pocity
ďakujem@Terinka55 .
Tak ,čo už, keď tých blizkych by sme potrebovali celý život,ale nejde to,pozdravujem
ďakujem z komentik,pozdravujem!!!
★ ★ ★ ★ ★