
Býčie žľazy na hubách
Odblanené žľazy rozrežeme na polovičky a na niekoľko hodín namočíme do vody. Pred úpravou ich opláchneme...

Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....

Kuracie soté s cuketou
Kuracie mäso pokrájame na rezance, vhodíme do woku na olej a opekáme. Pridáme cibuľu -...

Mäsová nátierka
Do veľkého mixera dáme prvý pretlak z prepasírovaných paradajok, pre ľahkosť mixovania potom nakrájanú papriku, potom oškvarky......

Mušle svätého Jakuba so šampiňónmi
Hrebenatka jakubská, v gurmánskych kruhoch známa aj ako mušľa svätého Jakuba je od nepamäti symbolom pútnikov...

Chrumkavé kuracie nugetky z rúry so sladkokyslým dipom
Vďaka kukuričným lupienkom perfektne chrumkavé nugetky upečené v rúre len s malým množstvom oleja, to je skvelá voľba pre všetkých milovníkov jedál z rýchleho občerstvenia....

Bravčové kolená pikantné
Viem už som podobne koleno sem dával. To som varil. Vtedy sa jedna varechačka pýtala,...

Pečené plnené kuracie stehná šunkou a so syrom
Dnešný obed z kuracích stehien, ktoré som piekla na panvici.

Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...

Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou
Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....

Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.

Polievka z bravčových kostí s haluškami
Z kostí a ostatných prísad uvaríme polievku, do ktorej ako vložky použijeme zemiakové halušky.

Vyleštěnej řízeček s pažitkovou kaší
Tohle určitě není převrat v gastronomii a řízků je tu hodně, ale myslím, že tenhle...

Kapustové závitky v paradajkovej omáčke
Tak toto bol môj prvý pokus čarovania s kapustnými listami, väčšinou kapustu strúham alebo krájam, ...

Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...

Pečený bôčik s chlebovou plnkou
Chlebová plnka je výborná aj na plnenie kurčaťa, ale pečená samostatne je výborná ako príloha k...

Krkovička na cesnaku
Jednoduchý a pritom chutný recept, dá sa doplniť ľubovolnou surovinou a a tak je stále na...

Aztécka polievka (Sopa Azteca)
Jedna z mojich obľúbených mexických polievok. Tiež je známa ako Sopa de Tortilla (tortillová polievka)...

Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale...

Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...

Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/
Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...

Kuracie kúsky so zemiakmi z jednej panvičky
Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a poukladáme na panvicu vhodnú do rúry. Pokvapkáme olivovým olejom, ...

Stredomorské krevety
Toto je velmi rychle, zdrave a relativne lacne jedlo. A chuti vyborne!

Zapekané kuracie prsia na banánoch
Patrí k mojím top-receptom, lebo je úžasný na každú príležitosť. Najradšej ho varím na párty...

Pangasius
Pangasius pod tečúcou vodou umyjeme, osolíme, posypeme paprikou a necháme chvíľu postáť.

Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom...

Plnené vykostené kura
Určite ste každá skúšala vykostiť a naplniť kura a takto to robím ja.

Naše domáce klobásky
Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu,...