Recept je môj "vynález", keď som si povedal raz o pol dvanástej v nedeľu, že nedeľný obed nemôže byť bez predsa bez dobrej polievky. Zobraziť celý popisRecept je môj "vynález", keď som si povedal raz o pol dvanástej v nedeľu, že nedeľný obed nemôže byť bez predsa bez dobrej polievky. V dome len minimum potravín, tak som sa na to vrhol a podľa mňa to vyšlo výborne.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na veľmi malé kocky. Cibuľu nakrájame na kolieska (pokojne aj nahrubo). Do hrnca dáme rozpustiť bravčovú masť, pridáme (najlepšie oravskú ale skúšal som aj klasickú a bolo to úplne v pohode) slaninu a necháme vyškvariť tak, aby slanina pustila svoju šťavu a začala pekne voňať. Pridáme cibuľu a orestujeme, potom vložíme prelisovaný cesnak (ja mám rád, keď hrášková polievka cítiť po cesnaku, preto v recepte uvádzam 4-5 strúčikov, takže zvážte...) a necháme ešte krátko porestovať.
- 2
Zalejeme vodou (robím to v 2l hrnci), vložíme bujón, 1 a 1/2 vrecka mrazeného hrášku a privedieme do varu. Hrášok povaríme nech dá polievke dušu a nakoniec celé rozmixujeme ručným mixérom. Ak je potrebné, dosolíme, dokoreníme a vložíme zvyšok hrášku. Krátko ešte povaríme (tak aby bol hrach mäkký) a na záver po vypnutí doladím majoránkou.
- 3
Na panvici rýchlo (ak by sa pri vypekaní slaniny uvolnilo veľa masti, odlejte si trochu, nech polievka nie je zbytočne mastná a použite ju pri opekaní chlebíka) opečieme starý chlieb nakrájaný na kocky. tými ozdobíme krásnu, voňavú a nenapodobiteľne zelenú polievku. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu