Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...
Bravčové karé na hubách a okatá knedľa
. aby bol predchádzajúci recept úplný pridávam aj recept bravčové karé na hubách
Sedliacky hrniec I
Jeden z mojich obľúbených klasických receptov na sedliacky spôsob. Mám rád takéto jednohrncové recepty nielen preto,...
Zbojnícke vrkoče
Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady... vrkoče...
Ako jednoducho vykostiť kura
1. Kura začnem vykosťovať od prsa resp. hrudnej kosti. Najprv jednu stranu a potom druhú. Ako vidíte...
Bravčové po znojemsky
Na cibuľke orestujeme na rezance nakrájané mäso. Osolíme a okoreníme.
Rolovaný bôčik s chrenom
Po minimálnej námahe pri tvorení tohto jedla, vás určite milo prekvapí jeho výborná chuť. Keď...
Špagety s vepřovým masem a parmazánem
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený porek, nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pak...
Placky trochu inak
Do zemiakových placiek sa dá dať všeličo - podľa chuti a fantázie:), ja som našla v...
Cestoviny s tuniakom a olivami
Včera som mala návštevu a potrebovala som niečo narýchlo. Toto som mala v chladničke.
Krompak v kapuste
Tento raz sme v pri nakrúcaní relácie TV Varecha Slovenské dobroty mali možnosť ochutnať špecialitu, ktorej...
Kurací vykostený stehenný rezeň v pivnom testíčku
Tento recept je moj najoblúbenejší z kuraciny.
Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...
Kváskový cibuľový koláč
Dnes som skúsila prerobiť kvasnicový recept na kváskový. A ono to vyšlo ;-) Tak sa chcem...
Pomaly pečená marinovaná krkovička
Veľmi chutné a mäkké pečené bravčové mäso. Najviac práce zaberie príprava marinády, potom sa mäso...
Dusené kura na masle obložené hráškom a baby karotkou
Kura poznám na mnoho spôsobov. Dnes som siahla ku starej dobrej klasike, príprava je veľmi...
Piešťanský rezeň
Z mäsa nakrájame 4 rezne, dobre ich naklepeme a osolíme. Z mlieka, múky a...
Pečené bravčové, aneb Ako sme na intráku uvarili
V chladničke bravčové steaky a v bruchu hlad, tak sme so spolubývajúcou spojili sily a suroviny...
Mleté mäso na spôsob roštenky
Pred časom som dávala na Varechu prvý zo 100 receptov z mletého mäsa čo som dostala mailom....
Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom
Je to tradičné jedlo ktoré Angličania jedávajú hlavne na veľkú noc. A preto som využila príležitosť...
Smotanové rezne
Recept som dostala od jednej veľmi milej obchodnej partnerky. Robila som ho teraz po prvý krát...
Syr bez vyprážania
Dobré kamarátky mi na internet posielajú aj rôzne recepty a tento ma zaujal, tak robím dnes na...
Morčacie rezne s broskyňou a syrom
Rezne umyjeme a osušíme. Mäso jemne naklepeme a osolíme.
Liptovské studenô - Huspenina
Rozmýšľala som , čo by som také dobré navarila. Aby to bolo mňamo, ale...
Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка
Kuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Zemiaky s mletým mäsom
Veď to poznáte. ČO UVARIŤ? Tak som nazrela do zásob, chcela som urobiť pilaf, ...
Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...