
Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...

Bulharský mäsový šalát
Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.

Kuracie prsia s pečenými zemiakmi a brokolicou
Najprv som chcela k obedu pripraviť len zapečenú brokolicu. No spomenula som si , že...

Mäsové guľky plnené mozzarellou
Mäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby....

Krkovička pre vítanú návštevu
Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte...

Kuracie karí s ryžou
Krájajte pekne najemno - k orientálnej kuchyni to patrí. Vďaka tomu sa jedlo jednoducho naberá...

Morčacie stehno v pare
... s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia...

Plov / pilaf
Možnosť ochutnať plov sa mi prvý raz naskytla v Taškente, mnoho rokov naspäť. A hneď...

Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, dochutíme a osmažíme na oleji, potom ich necháme vychladnúť....

Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Ruské vajce
Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na...

Segedínsky guláš, či sikulská kapusta
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre...

Bravčové soté
Mäso pokrájame na rezance. Všetky ostatné prísady zmiešame, mäso dáme do tohto nálevu a necháme...

Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu....

Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke
Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame...

Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...

Lahmacun
Hovorí sa mu aj "turecká pizza". Je to v podstate tenké chlebové cesto s korenenou mäsovou...

Babguláš
Toto jedlo je u nás na juhu Sk veľmi obľúbené a môžem povedať, že aj veľmi...

Rezne trochu inak
... inšpirovala ma svokra, keď takýmto spôsobom robila bravčový rezeň... Ja som robila z kuracích pŕs,...

Kuracie pečienky na mrkve s cibuľou
Cibuľu speníme na oleji, i pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu po chvíľke pridáme kuracie pečienky a trocha ich...

Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou
Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...

Divina na divoko à la Bogar
Titulná foto nie je luxusná, ale nestihla som, keďže sa jedlo a balilo do roboty...

Bulgur pánev s kuřecím a se zeleninou
Bulgur máme rádi a tak si pomalu vymýšlím asi to co již bylo vymyšleno, jen o...

Mäsový nákyp
Mäsko pomelieme spolu s cibuľkou, podusíme, okoreníme, vychladíme. zamiešame do masy namočenú žemlu...

Párky v lístkovom ceste
Ke´d sme sami doma jedno lístkové cesto je mi veľa. tak vždy robím , aj hlavné aj...

Kuracie mäsko s patizónom
Tak takéto rýchle recepty mám najradšej, ale hlavná vec, že doma veeeeeeľmi chutia :)

Segedínsky guláš s klobásou
Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.