
Roštenka v uhorkovej omáčke
Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi...

Rybacia pomazánka
Dávno som nerobila žiadnu pomazánku, keďže mám rada ryby, tak som spravila rybaciu, aby bolo...

Svadobný perkelt
Tento recept mi dala staršia pani, ktorá chodila v minulosti variť na svadby. Ja som...

Utopenci ako ich robím ja
Veľa rokov sme bývali v Južných Čechách a tam som sa naučila jesť utopence, ktoré bývali v...

Kačka pečená pomalým tempom
Chcel som len vyskúšať ako bude fungovať pečenie kačky pri menších teplotách. Trvalo mi to štyri a...

Kuracie mäso s Nivou a cestovinou
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...

Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...

Plnená bravčová panenka
Nakrájame panenku na plátky. Osolíme, okoreníme potrieme horčicov pokvapkáme sojovou omáčkou a dame na pár hodín do...

Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť...

Mäsové guľky plnené mozzarellou
Mäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby....

Pečená šťuka na slanine s cesnakom
Syn bol včera na rybách. Chytil šťuku. Tak som ju tentoraz upiekla na údenej slanine...

Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...

Vyprážaný bravčový rezeň so zemiakovým šalátom
Nuž čo k tomuto jedlu dodať... Zrejme ho každý obľubuje. Je to tak aj u nás....

Richtársky rezeň
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, mletým čierným korením, potrieme kečupom a roztlačeným cesnakom...

Hovädzie ako divina
Netradiční úprava hovězího masa, vhodná i pro návštěvy, je vcelku jednoduchá na přípravu a může...

Divina na divoko à la Bogar
Titulná foto nie je luxusná, ale nestihla som, keďže sa jedlo a balilo do roboty...

Dusené kura na masle obložené hráškom a baby karotkou
Kura poznám na mnoho spôsobov. Dnes som siahla ku starej dobrej klasike, príprava je veľmi...

Superrýchla hrášková polievka
Recept je môj "vynález", keď som si povedal raz o pol dvanástej v nedeľu, že...

Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...

Kyslá cuketová polievka s klobásovými guľkami
Fotku polievky som dala na FB a mnohí žiadajú recept, tak ho pridám sem a dám...

Kurací perkelt s cestovinou
Máte radi rýchle a jednoduché recepty na cestoviny? Potom je tento recept práve pre Vás....

Ryba na grécky spôsob
Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby...

Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...

Živánska
Toto jedlo sme dávno nemali. Žiaľ, mám len fotopostup. Hotové jedlo som nestačila odfotiť....

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Piešťanský rezeň
Z mäsa nakrájame 4 rezne, dobre ich naklepeme a osolíme. Z mlieka, múky a...

Paprikáš podľa Roba Pappa
Aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom? Uvidíte v dnešnom videu so spevákom Robom Pappom, ktorý...

Ozajstná domáca klobása
Mäso zomelieme na väčšie kusy, pridáme koreniny, soľ a 200 ml vody.

Opekané zemiaky s kapustou
Posledný z trojice receptov z Hortobágyszkej stepi. Obyčajné zemiaky s kapustou. Ale tie tam chutili...