Krkovička na cibuľke s kyslou smotanou

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 21. januára 2011

Tento recept mám od mojej mamy, vždy keď túto krkovičku robila, len tak sa po nej zaprášilo ... :) Bohužiaľ,fotka je trochu rozmazaná ,ale Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej mamy, vždy keď túto krkovičku robila, len tak sa po nej zaprášilo ... :) Bohužiaľ,fotka je trochu rozmazaná ,ale hádam to nebude veľmi prekážať ...

6-8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
6 ks
podľa potreby al. masť
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1 ks
podľa potreby
príloha varené




Postup

  1. 1

    Krkovičku narežeme na rezne,vyklepeme,posypeme soľou,korením a paprikou.

  2. 2

    Na celý plech nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu ,poukladáme naň rezne ,trošku podlejeme vodou , / prípadne bujónom,či vývarom / a prikryjeme alobalom. Pečieme asi 35 min. na 200 st. Potom dáme alobal dolu, rezne otočíme a pečieme asi 15 min. Nakoniec dáme na rezne po lyžici kyslej smotany,a na ňu navrstvíme postrúhaný syr.Vypneme rúru a necháme dopiecť.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

mamatata2
Vyzerá chutne, príležitostne vyskúšame aj podľa Teba a maminy.
rima3110
je to fantasticke,moj manžel si to nevedel vynachvalit,velmi chutne papanie:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia