Chilli con carne
Foto: hame
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
900 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 KL mleté |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
3 PL (rozpustené) |
|
300 ml (alebo voda) |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
2 plechovky |
|
2 plechovky |
|
1 ks (celá) |
|
Postup
-
1
Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť do rúry na pečenie. Po chvíli pridáme prelisovaný cesnak, chilli, kajenské korenie a rascu.
- 2
Pridáme pretlak a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme pomleté mäso, ktoré dusíme niekoľko minút. Potom pridáme vodu (prípadne vývar), trstinový cukor, soľ, korenie, krájané paradajky a škoricu. Prikryjeme pokrievkou, dáme do rúry a dusíme na 160 stupňoch približne 80 - 90 minút. Zhruba v polovici pečenia pridáme do hrnca červenú fazuľu.
- 3
Nakoniec stačí už len vybrať škoricu z hrnca. Podávame s ryžou.
Tiež con carne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chilli je všeobecný názov pre chilli papričky, od Jalapeňos až po Carolina Reapers, kayenské korenie je z odrody papričiek Cayenne, je to stredne pálivý druh.
dusit sa da aj v rure. Pokial je tam tekutina a pripravuje sa to pod pokrievkou na nie vysokej teplote tak sa to dusi