Chilli con carne
Chilli con carne

Chilli con carne

hame - fotkahame, 27. mája 2018. Komerčný recept.
Chilli con carne
Foto: hame
2
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 160 °C

Suroviny

900 g
1 ks
2 strúčiky
1 KL mleté
1/2 KL
1/2 KL
1 ks
3 PL (rozpustené)
300 ml (alebo voda)
1 PL
2 plechovky
2 plechovky
1 ks (celá)




Postup

  1. 1

    Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť do rúry na pečenie. Po chvíli pridáme prelisovaný cesnak, chilli, kajenské korenie a rascu.

  2. 2

    Pridáme pretlak a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme pomleté mäso, ktoré dusíme niekoľko minút. Potom pridáme vodu (prípadne vývar), trstinový cukor, soľ, korenie, krájané paradajky a škoricu. Prikryjeme pokrievkou, dáme do rúry a dusíme na 160 stupňoch približne 80 - 90 minút. Zhruba v polovici pečenia pridáme do hrnca červenú fazuľu.

  3. 3

    Nakoniec stačí už len vybrať škoricu z hrnca. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

maska10
Vyzera fajnovo a je pekne naaranzovany,na bielom tanieri to jedlo viac vynikne,super.
rulik
Pekné, určite vyskúšam, mám rád takéto jedlá.
ocvirg
Tak pečieme, alebo dusíme? A aký je rozdiel medzi kayenským korením a chilli?
kimlo
@Ocvirg (28.5.2018 21:41)

Chilli je všeobecný názov pre chilli papričky, od Jalapeňos až po Carolina Reapers, kayenské korenie je z odrody papričiek Cayenne, je to stredne pálivý druh.
jujoska
@Ocvirg (28.5.2018 21:41)

dusit sa da aj v rure. Pokial je tam tekutina a pripravuje sa to pod pokrievkou na nie vysokej teplote tak sa to dusi
jillsun
ak prides kusok kvalitnej horkej cokolady, bude chutit este lepsie!!! inak super.
1x bubaya