Plnené karé

brano24 - fotkabrano24, 9. februára 2013
Plnené karé
Foto: brano24

Karé je dosť ,,suché" mäsko, tak som zaexperimentoval :-)

6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
0,5 kg
5 strúčikov
1 veľká
3 g
1 g
2 g
50 g
30 g
3 g
1 g
1 ks
2 g
1,5 dcl
1 pl tekuté




Postup

  1. 1

    Bravčové karé nasekáme na rezne po kosti. Rozrežeme stredom ku kosti na kapsu. Potrieme soľou.

    Plnené karé - obrázok 1
  2. 2

    Bravčový bôčik pomelieme a k nemu aj cesnak a cibuľu. Bôčik môže byť kľudne masnejší, nakoľko karé je chudé a suché. Pridáme papriku, a trochu čierneho, alebo farebného mletého korenia, mletú rascu a vajce. Vymiešame . Touto zmesom naplníme ,,kapsy" z karé. Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy.

    Plnené karé - obrázok 2
  3. 3

    Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy. Ja som použil špajľu, ale lepšia je biela niť.

    Plnené karé - obrázok 3
  4. 4

    Z kečupu, horčice, chili, olivového oleja, celej rasce, cesnaku, oregana a magi, si urobíme marinádu. Dolejeme vody.

    Plnené karé - obrázok 4
  5. 5

    Misu vylejeme marinádou a ukladáme do nej kapsy. Ak prekladáme tak prelievame marinádou tak aby boli celé v marináde namáčané. Necháme odležať v chladničke 2-24 hod. Takto naložené kapsy môžeme upiecť v rúre 50 min pri 180°C, s medzerami poukladané na pekáči. Alebo na grile krátko, cca 15 min z jednej a 10 min z druhej strany, na prudkom žiare z pahreby, dostatočne vysoko nad pahrebou, aby nám horiaca vytekajúca masť zbytočne neobhárala mäsko.

    Plnené karé - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Marinované mäská každého druhu máme radi.Aj dnes marinujem divinu na zajtra.Určite je tvoj recept veľmi chutný.
marijanka712
Vypadá to výborne škoda že si nepriložil foto ako to vypadalo po pečení, alebo si to nestihol???? vštko sa spapalo???? to musela byť fajnotka
sportak
Výborne. Určite to bude dobré a príležitostne vyskúšam.
mimi4
aj mne sa to páči,asi to urobím
abkul
Dík za recept, rada skúšam nové chute, vyzerá to fajn.
brano24
marijanka712 ... fotky z upečeného mäska som už naozaj nestihol. Piekol som ho na rošte. Mamina k nemu urobila vynikajúci šalát z čerstvej zeleniny a len tak sa zaprášilo. :-) skúsim to nafotiť nabudúce......
sisuk
dobrý nápad, uložené, vyskúšame...
brano24
Ďakujem Vám. ...ainy...aj Tie ,,farárske " vyzerajú moooc dobre....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia