Foto: brano24
Karé je dosť ,,suché" mäsko, tak som zaexperimentoval :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové karé nasekáme na rezne po kosti. Rozrežeme stredom ku kosti na kapsu. Potrieme soľou.
-
2
Bravčový bôčik pomelieme a k nemu aj cesnak a cibuľu. Bôčik môže byť kľudne masnejší, nakoľko karé je chudé a suché. Pridáme papriku, a trochu čierneho, alebo farebného mletého korenia, mletú rascu a vajce. Vymiešame . Touto zmesom naplníme ,,kapsy" z karé. Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy.
-
3
Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy. Ja som použil špajľu, ale lepšia je biela niť.
-
4
Z kečupu, horčice, chili, olivového oleja, celej rasce, cesnaku, oregana a magi, si urobíme marinádu. Dolejeme vody.
-
5
Misu vylejeme marinádou a ukladáme do nej kapsy. Ak prekladáme tak prelievame marinádou tak aby boli celé v marináde namáčané. Necháme odležať v chladničke 2-24 hod. Takto naložené kapsy môžeme upiecť v rúre 50 min pri 180°C, s medzerami poukladané na pekáči. Alebo na grile krátko, cca 15 min z jednej a 10 min z druhej strany, na prudkom žiare z pahreby, dostatočne vysoko nad pahrebou, aby nám horiaca vytekajúca masť zbytočne neobhárala mäsko.
, ale tvoj recept sa mi veľmi páči, tak ho tiež skúsim :-)