Hovädzia roštenka
Hovädzia roštenka

Hovädzia roštenka fotorecept

laurisia - fotkalaurisia, 28. októbra 2018
Hovädzia roštenka (fotorecept)
Foto: laurisia

Bežne tento recept robím z hovädzej roštenky, ale včera som nedostala kúpiť, tak som robila z teľacieho pleca.

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks čerstvá
4 ks
1 ks väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku vyberieme aspoň hodinu pred úpravou z chladničky. Narežeme na tenké porcie a naklepeme. Následne posolíme a okoreníme. Necháme trošku postáť. Ja používam radšej korenie 4 farieb, ale pokojne môže byť len čierne. Je však dobré, aby bolo čerstvo pomleté.

    Hovädzia roštenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme trošku postáť, aby soľ prenikla do mäsa. Na horúcom oleji, alebo bravčovej masti - kto čo preferuje, prudko opečieme z oboch strán a opražené kúsky preložíme do kuchty.

    Hovädzia roštenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si nadrobno cibuľu, papriku a paradajky. Keď je všetko mäso opečené, vo výpeku opražíme zeleninu, podlejeme trochou vody a túto zmes nalejeme na mäso. Necháme dusiť v kuchte tak 20 minút. Ak nepoužijeme kuchtu, tak asi hodinu.

    Hovädzia roštenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V prípade, ak sa nám zdá šťava veľmi riedka, môžeme ju zahustiť troškou zemiakového škrobu zamiešaného v studenej vode. Necháme chvíľu povariť. Podávame s ryžou, prípadne s tarhoňou a zeleninovým šalátom podľa chuti.

    Hovädzia roštenka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: