Hovädzia roštenka fotorecept
Foto: laurisia
Bežne tento recept robím z hovädzej roštenky, ale včera som nedostala kúpiť, tak som robila z teľacieho pleca.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu roštenku vyberieme aspoň hodinu pred úpravou z chladničky. Narežeme na tenké porcie a naklepeme. Následne posolíme a okoreníme. Necháme trošku postáť. Ja používam radšej korenie 4 farieb, ale pokojne môže byť len čierne. Je však dobré, aby bolo čerstvo pomleté.
-
2
Necháme trošku postáť, aby soľ prenikla do mäsa. Na horúcom oleji, alebo bravčovej masti - kto čo preferuje, prudko opečieme z oboch strán a opražené kúsky preložíme do kuchty.
-
3
Nakrájame si nadrobno cibuľu, papriku a paradajky. Keď je všetko mäso opečené, vo výpeku opražíme zeleninu, podlejeme trochou vody a túto zmes nalejeme na mäso. Necháme dusiť v kuchte tak 20 minút. Ak nepoužijeme kuchtu, tak asi hodinu.
-
4
V prípade, ak sa nám zdá šťava veľmi riedka, môžeme ju zahustiť troškou zemiakového škrobu zamiešaného v studenej vode. Necháme chvíľu povariť. Podávame s ryžou, prípadne s tarhoňou a zeleninovým šalátom podľa chuti.
Diskusia k receptu