Foto: afataga
Recept som našla v mojej hlave :-), Bembo Ty pretlak nemusíš dať :-)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
1 kg (alebo krk) |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 PL (nemusí byť) |
|
2 PL (nemusí byť) |
|
2 ČL |
|
|
|
podľa chuti |
|
0,7 litra |
|
Postup
-
1
Natrhala som bylinky, chilli a pridala cesnak a nechala som si všetko nakrájať na drobno, cesnak na plátky
-
2
Zatiaľ som očistila mäso, nakrájala na plátky a prudko som opekala asi na 2 PL masti, len krátko, asi 2 min. z každej strany ako na steak, opekala som rovno v hrnci, v ktorom to nakoniec celé pôjde do rúry
-
3
Mäso som opekala postupne a dávala do misky
-
4
Vybrala som maslo s medvedím cesnakom, kto nemá, nedá
-
5
Do hrnca som pridala cibuľu nakrájanú na 1/4 kolieska, chvíľu som prudko restovala, kým chytila trochu farbu
-
6
Do cibule sa prudko zarestovala pretlak a brusnice, pridala som nakrájaný cesnak, chilli, mackove maslo a všetky bylinky
-
7
Naliala som trochu vína, teraz som dala soľ a korenie, víno som dolievala postupne po troške, aby sa mi to celé neprestalo variť, omáčka je hotová
-
8
Do omáčky som vrátila opečené mäso aj so šťavou, ktorú časom pustilo
-
9
Dala som zakryté do rúry na 150° na 3 hod., nerada sa chválim, ale naozaj to bolo výborne, síce som sa trochu vyhriala pri sporáku, ale za tú pol hodinku to stojí, potom sa to už robí samo
-
10
No a na záver jedna z botanickej záhrady :-)
Teraz síce nie ale občas by som Tvoju hlavu chcel mať. Možno tak o pol roka. Recept sa mi veľmi pozdáva, tak si ho pre istotu uložím zvlášť aby sa mi nezamiešal medzi iné. Len to mackové masielko by poriadne vychladil a jemne zapracoval až úplne na koniec. Máš u mňa 5*. Pekný večer Ti prajem.
mám otázočku, v tom krásnom predstavení čo si nám tu narežírovala, čo tam hrá šalvia, akú postavu? Ostaných super beriem, len tá šalvia mi tam akosi .........
Možno sa mýlim, určite si ma vyzvala dať oponu hore a postaviť sa k takému krásnemu predstaveniu s varechou v ruke :-)
@bembo toho pretlaku som dala 2 PL, cerstve bylinky by si zohnal u mna, ale daju sa pouzit aj susene samozrejme
@zuzanka chilli boli v minulom rcp, akasi si narocna, aj tak by si mi ich zas zavidela :-)
@terinka55 dakujem
@farbuska ani ja, ale skusila som a vyslo to nad ocakavanie
@tigi pretlak sa dava do spajze, nie do hlavy :-)
@frezia68 tak smelo do toho, cuketu mam aj ja, asi bude v sobotu
@jozka2 bola jedla, prezili sme
@yogicek neviem, preco az za pol roka, ale asi nemusim vsetkemu rozumiet :-), s tym maslom by si mal pravdu, ak by som ho tam davala kvoli maslu ako takemu, ale ja som ho dala kvoli mackovemu cesnaku, ale najlepsie by som urobila, ak by som ho nedala vobec, lebo to bolo trochu mastne, uznavam
@elixir :-), len nie tento kaktus: cs.wikipedia.org/wiki/Peyotl,...
musis si aj ten kaktus dobre vybrat :-), pre teba je skor moj predosly rcp a ani nebudes musiet vytahovat pichliace spomedzi zubov :-)
@havino veru tak a ty ten hrniec odkial poznas? :-)))
@jerica krasne si to napisala :-), to maslo som tam nemala dat, ako som uz pisala vyssie, ale no hadam prezijeme, ta salvia patri medzi provensalske bylinky, vobec ju nebolo citit, keby si nevedela, ze tam je, ani by si na to neprisla, ona hra taky akord s ostatnymi bylinkami, ak sa jej bojis, daj len jeden listok, podla mna tam patri, budem rada, ak skusis a das potom vediet
@amelie beriem na vedomie :-)
@methi pre teba skor pekna provokacia :-)
@izabella929 dakujem
@luss44 skus aj na ine maso ako hydina, mozno vam zachuti a kaktusy uz vsetky odkvitli :-(, ale chilli kvitne a rodi stale :-)
@klaudia968 dakujem, budem rada ak skusis a bude chutit
@jarunka moze byt aj krk, alebo lopatka si myslim, dakujem
@kika1212 dakujem a zahradu, teda travu mam uplne vysusenu, polievam iba bylinky a obcas kaktusy, ale raz mozno aj zaprsi
si úžasná !!!!