
Kuracia roláda s brokolicou
Umyté a osušené kurča vykostíme (na jednu roládu môžeme použiť aj polovicu kurčaťa). Kurča zľahka naklepeme, osolíme a...

Lahmacun - turecká pizza
Lahmacun je v podstate tenká placka z kysnutého cesta s pestrou zmesou mletého jahňacieho mäsa so zeleninou,...

Kuracie stehná v pivovej marináde
Tento recept som získal z TV kuchtenia Jiřiny Bohdalovej. Je jednoduchý a stehienka sú vinikajúce...

Kuracia polievka so zeleninou
Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny...

Kuracie prsia s pórom - parný hrniec
Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme...

Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce
Mäso nevyhľadávam, ale keď ho dlhšie nemám, chýba mi pocit akým dokáže nasýtiť. Ak...

Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke
Moj vlastny recept. Inspirovala som sa balkanskymi reznami.

Tava vo fľaši
Tava je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré robievam najmä v lete z čerstvej zeleniny. A...

Zapekané guľky Toscana - jednoduché
Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, ...

Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée
Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som nevyklepala, položila...

Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom
Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.

Guľaš z trúby
Všetké suroviny sú moje vlastne , vyprodukované počas roka, takže je o to chutnejší, okrem korenín.

Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou
Recept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo...

Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...

Ryby - hoky v cestíčku
Ryby sú vraj zdravé a tak ich pripravujem veľmi často a dnes som skúsila prvý krát aj...

Rybie filé po labužnícky
Filé nakrájame na plátky a namočíme do osoleného mlieka. Anglickú slaninu pokrájame na tenšie plátky...

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

Kuracie soté
Tak toto kuracie soté vzniklo raz ked som prisla domov a zistila ze som sama doma a...

Losos na citrusoch so zemiakovým a mrkvovým pyré s citrónovým tymiánom
Osviežujúci ľahký receptík

Horúca bravčová krkovička
Tuto krkovičku som pripravil švagrovi Milanovi ako zákusok k meninám. Chcel niečo pikantné, tak som...

Plnený a zapečený rožok
Tieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka...

Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...

Hejkalův rezeň
Jeden z mých oblíbených receptů. Určitě je to slavnostnější jídlo, já jsem jej však připravila...

Marocké spring rolls/jarné závitky a samosky plnené mletým mäsom
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...

Srnčia lopatka na koreňovej zelenine v pomalom hrnci
Dostal som kus srnčej lopatky, tak som rozmýšľal ako ju urobím, až mi kamarát poľovník...

Poľovnícka kapsa babky Bajky
Netuším, prečo poľovnícka, ale veľmi nám to chutilo, tak som vypýtala recept. Mne...

Zemiačky na plechu so smotanou a mäskom
Trošku dlhšia príprava, ale výsledok stojí za to...

Jelení chrbát na višňovej omáčke
Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej...

Močing v pomalom hrnci
Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...