Bravčová pečeň
Bravčová pečeň

Pečienkový perkelt so šampiňónmi fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 2. septembra 2020

Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g (z mangalice)
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ks
podľa chuti
1 PL
1 KL
100 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som ju na menšie kocky.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som slaninu a cibuľu, ktoré som nakrájala na malé kocky.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninu som vypiekla a na získanom tuku som pripravila celé jedlo.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som nakrájanú cibuľu.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K opečenej cibuli som pridala pečeň.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Paprika a paradajku som nakrájala na kocky.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečeň som posypala mletou červenou paprikou a opiekla.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som papriku a paradajku, podusila spolu a potom zaliala troškou vody. Pridala som mleté čierne korenie a muškátový oriešok.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 20 minútach dusenia je pečeň hotová a pridala som šampiňóny, ktoré nepotrebujú dlhé varenie. Vo vode som vymiešala kukuričný škrob a pridala som ho do jedla spolu so šampiňónmi a cesnakom a chvíľku nechala prejsť varom.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Napokon som ochutila provensalským korením. Jedlo sa solí až pri servírovaní. Mne tam soľ nechýba, lebo prísady ochutili jedlo dostatočne. Do hotového jedla už odstaveného zo sporáka som pridala maslo a toto som iba nechala svojvoľne roztopiť v horúcom jedle. Maslo chuť jedla zjemní.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som so zemiakovým knedlíkom.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

siuuu
Pekný a chutný receptík, bravčovú pečienku sme už veru dávno nemali.
motyka
Nám by tiež chutilo, ale vnútornosti veľmi často tiež nerobím. Ale toto musí byť fajnové,
Budeme zabíjať - tak určite vyskúšam.
haji
I mně by chutnalo, pěkná kombinace se sezónní zeleninou a krásné foto, servis. Hezký a pohodový den, milá Izi!
frezia68
To som už tak dávno nerobila,že si ma inšpirovala.Ani neviem,či bravčovú dostať a hovädziu,z ktorej sme robievali pečeňové halušky,tak isto nevidím na pultoch.
1x haji
izabella929
@motyka (2.9.2020 14:33)
Tiež ich pripravujem zriedka.Objednávam si čerstvé mäso aj pečienku z farmy, kde zabíjajú každý týždeň v pondelok, takže pečeň je celkom čerstvá a má celkom inú chuť ako z obchodu.Ďakujem pekne za komentár..
izabella929
@haji (2.9.2020 15:04)
Teší ma, že sa ti jedlo páči..mala som v chladničke zostatok šampiňónov, kombinovala som ich s pečeňou..bolo to spolu chutné..ďakujem pekne za komentár..
1x haji
izabella929
@frezia68 (2.9.2020 15:24)
Neviem, či dostať pečeň v nákupných centrách, ja mám z farmy..pečienkové halušky mám veľmi rada, len nerada meliem pečeň...ďakujem pekne za komentár..
evanaaa
Mám na pláne robiť niečo podobné, ale zatiaľ len z kuracích pečienok, lebo ich chcem minúť, páči sa mi tento spôsob......a inak, hovädziu pečeň dostať v Kauflande, dokonca občas aj teľaciu.....tú používam, chutí nám viac ako bravčová....to pre @frezia68.....
izabella929
@evanaaa (2.9.2020 20:52)
Nerobievam pečeň často, ale mám ju rada veľmi...v kauflande nenakupujem, neviem nič o tovaroch tam...aj verím tomu, že teľacia je lepšia..ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia