Bravčová pečeň
Bravčová pečeň

Pečienkový perkelt so šampiňónmi fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 2. septembra 2020

Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g (z mangalice)
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ks
podľa chuti
1 PL
1 KL
100 g čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som ju na menšie kocky.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som slaninu a cibuľu, ktoré som nakrájala na malé kocky.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninu som vypiekla a na získanom tuku som pripravila celé jedlo.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som nakrájanú cibuľu.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K opečenej cibuli som pridala pečeň.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Paprika a paradajku som nakrájala na kocky.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečeň som posypala mletou červenou paprikou a opiekla.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som papriku a paradajku, podusila spolu a potom zaliala troškou vody. Pridala som mleté čierne korenie a muškátový oriešok.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 20 minútach dusenia je pečeň hotová a pridala som šampiňóny, ktoré nepotrebujú dlhé varenie. Vo vode som vymiešala kukuričný škrob a pridala som ho do jedla spolu so šampiňónmi a cesnakom a chvíľku nechala prejsť varom.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Napokon som ochutila provensalským korením. Jedlo sa solí až pri servírovaní. Mne tam soľ nechýba, lebo prísady ochutili jedlo dostatočne. Do hotového jedla už odstaveného zo sporáka som pridala maslo a toto som iba nechala svojvoľne roztopiť v horúcom jedle. Maslo chuť jedla zjemní.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som so zemiakovým knedlíkom.

    Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekný a chutný receptík, bravčovú pečienku sme už veru dávno nemali.
Nám by tiež chutilo, ale vnútornosti veľmi často tiež nerobím. Ale toto musí byť fajnové,
Budeme zabíjať - tak určite vyskúšam.