Kavurma fotorecept
Foto: cesminaz
Výborné a veľmi obľúbené jedlo :-)
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si 1,5-2kg hovädzej nožiny, ktorú nakrájame na stredne velké kocky. Ja používam tuto čast mäsa skoro na všetko, na 90% varím len s týmto mäsom. Guláše,na šťave, sviečkovú, kavurma..atď. Dokonca robievam aj rezne :-) Nedám na toto mäso dopustiť, po uvarení/dusení je mäkkučké, šťavnaté a rozplýva sa :-) Občas sa ma niektorí varecháč pri niektorom recepte opýtal, že ktorú čast hovädzieho som použila, no vedela som odpovedat len tolko ze "na guláš" :-) A to preto, lebo ja toto mäso kupujem pod názvom "gulaschfleisch" :-) No teraz už viem,ze sa to volá "Nožina" a po maďarsky "Lábszár" :-) A preto to sem pre tých, ktorých to zaujíma pridávam :-)
-
2
Do panvici na rozpálený olej dáme mäso. Osolíme ho a na strednom plameni zakryté necháme, aby si samo pustilo dostatok šťavy. Ked už mäso pustilo všetku šťavu čo sa dalo, stíšime plameň a zakryté dusíme za občasného miešania do mäkka. Mne to zmäklo za 1,5 h a medzitym som 2x podlievala pod mäso vodu. Vždy treba podliat len málo, ono sa to má dusiť a nie variť :-)
-
3
Za 1,5 h som mala mäso mäkkučké. Trocha šťavy musí zostať pod mäsom. Teraz pridáme 0,5-1kl oregano, ja sypem od oka zo sáčku. Dajte radšej menej než viac, lebo príliž vela oregana dá horkú chuť. A napokon aj maslo, medzi 50-80g :-) Celé necháme spolu 5-10 minutiek pomaly spolu prevrieť.
-
4
Mäsko je jemné a rozplýva sa v ústach. Maslo dodá nielen chuť, ale aj zahustí šťavu. Šťava tam má byť len akurát, aby udržiavala mäso vždy šťavnaté :-) Oregano dodá mäsu velmi dobrú chuť, my používame túto kombináciu dost často :-)
-
5
Kedže Kavurma sa výborne hodí do Tortíl/Dürüm, tak som zopár urobila :-) Kludne si môžte dat nato aj jogurtový dressing, alebo ju zapíjať ayranom ;-)
-
6
A pravdaže ani ryža nemohla chýbať :-)
Budem rada ak vyskusas,urcite neolutujes :-) daj potom vedieť.
Dobrota, bude častejšie. Ďakujem za recept. Peknú sobotu želám.
Milá @Kucharka dakujem za skvelú spravu,velmi potesila :-) Aj u nas je tato ryza s rôznymi prilohami velmi oblubena u vsetkych.Som rada,ze vam chutilo! Pekny predlženy vikend želam :-)
asi sa pýtam ako totálne trdlo... ale fakt ma tá ryža so slížikmi zaujala... mýli ma ich farba...môžem poprosiť o recept? ĎAKUJEM
Ako sa táto ryža robí sa dozvieš tu varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecene-hovadzie-rebro-na...
je to celkom jednoduche :-)
Ak chceš tu sú aj nejaké recepty na Vareche, napr:
Jordánska ryža od Pusta,
Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža od Mimi207.
Peknú nedeľu.
ĎAKUJEM PEKNE, dnes som mäsko robila, prílohu som dala tarhoňu. Fakt výborné. Na budúce skúsim s ryžou.
Som rada,ze ti chutilo :-) vdaka za spravu.Nabuduce vyskusaj tu ryžu,je vyborná a to nielen k tomuto mäsu,ale aj k inym jedlám.Celkom ako obyčajna klasická ryža :-)