Foto: bambuch
Kto má rád kapustu vhodné jedlo na niekoľko dní...u nás sa všetko skonzumuje.Žeby to bolo tou kapustou ?
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu ,pretlačaný cesnak,pridáme pokrájané mäso na kocky ,podusíme.Pridáme červenú ml.papriku,ml.čierne korenie,ml.kmín,bobkový list,podľa chuti vegetu, čili papričky a dusíme .Ja dávam do hrnca antykorovú lyžičku ,tak budem mať mäsko rýchlejšie udusené!!!
- 2
Keď je mäsko mäkké vložíme doň kyslú kapustu / ja ju nepremývam ,mám rada kyselšiu / poriadne premiešame a dusíme cca 2O min.Keď máme všetko uvarené, nakoniec zahustíme šľahačkou, v ktorej sme rozhabarkovali hl.múku.Miešame ho, aby sa nám nepripálil odspodu.
- 3
K hotovému a zahustenému segedínskemu gulášu podávame klasickú kysnutú žemľovú knedlu alebo chlieb.DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiež ho máme veľmi radi, zje sa aj bez knedle, iba s dobrým chlebom.
nepíšeš, kedy treba tu lyžičku vytiahnúť. Píšeš, že keď je mäso mäkké, trtneš tam kapustu , smotanu atď. A lyžička tam ostane zasypaná. Mohla by si to urobiť tak, že komu naberieš tu lyžičku žufankou na tanier, ten je víťaz a dostane 4 knedlíky naviac.
Ale ten segedín by som si dal aj teraz hneď i bez lyžičky.