Segedínsky guláš s knedľou

bambuch - fotkabambuch, 30. novembra 2012
Segedínsky guláš s knedľou
Foto: bambuch

Kto má rád kapustu vhodné jedlo na niekoľko dní...u nás sa všetko skonzumuje.Žeby to bolo tou kapustou ?

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks väčšia
4 stúčiky
1 KL
4 KL
2 KL
1 KL
3 ks
2 ks
1 kg
250 ml
3 KL na zahustenie




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nakrájanú cibuľu ,pretlačaný cesnak,pridáme pokrájané mäso na kocky ,podusíme.Pridáme červenú ml.papriku,ml.čierne korenie,ml.kmín,bobkový list,podľa chuti vegetu, čili papričky a dusíme .Ja dávam do hrnca antykorovú lyžičku ,tak budem mať mäsko rýchlejšie udusené!!!

  2. 2

    Keď je mäsko mäkké vložíme doň kyslú kapustu / ja ju nepremývam ,mám rada kyselšiu / poriadne premiešame a dusíme cca 2O min.Keď máme všetko uvarené, nakoniec zahustíme šľahačkou, v ktorej sme rozhabarkovali hl.múku.Miešame ho, aby sa nám nepripálil odspodu.

  3. 3

    K hotovému a zahustenému segedínskemu gulášu podávame klasickú kysnutú žemľovú knedlu alebo chlieb.DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

bambuch
Na obrázku je knedľa namočená v guláši a to preto,lebo som sa nevedela dočkať...inak knedľu porcujem tak,aby trošku vytŕčala z taniera !
kimlo
Dobrého segedínu nie je nikdy dosť...
bahadur
Kimlo má pravdu a čím víc tím líp a když je tak akorát jak ja říkam správně "čuňopalný"co může být lepšího snád už jenom zelňačka.
tothka
Aj my sme dnes mali, a to s tou lyžicou funguje, ešte som také nepočula.
Tiež ho máme veľmi radi, zje sa aj bez knedle, iba s dobrým chlebom.
gordonko
... toto čítam 1 x a vživote som to nepočul ,aby prítomnosť antikorovej ližičky mala vpliv na rýchlejšie podusenie mäsa ... vieš mi to nejak vysvetliť ??????
radox1
to s tou lyzickou je samozrejme pekna blbost,vsak hrniec sam je antikorovy.teda ak taky pouziva.ale co zarucene pomaha je stipka sody bikarbony,ale tu skor do hovadziny,diviny a podobne.
rein
že vraj múka rozhabarkovaná,veď ťa varechačí zožerú,že to nieje zdravé,ale ja to robím tak isto
bambuch
Ak neveríte,vyskúšajte,varím v ant.hrncoch,dokonca používam starú dobrú kuchtu...mám to vyskúšané.Moja babka to tak robievala !
radox1
ked maso prichadza do styku s antikorovym hrncom,tak naco este aj antikorovu lyzicku?
dodo46
@bambuch
nepíšeš, kedy treba tu lyžičku vytiahnúť. Píšeš, že keď je mäso mäkké, trtneš tam kapustu , smotanu atď. A lyžička tam ostane zasypaná. Mohla by si to urobiť tak, že komu naberieš tu lyžičku žufankou na tanier, ten je víťaz a dostane 4 knedlíky naviac.
Ale ten segedín by som si dal aj teraz hneď i bez lyžičky.


radox1
alebo jeden z hosti dostane na tanier iba lyzicku,a bude sa pozerat ako ostatni si pochutnavaju na segedine.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia