Pečená chobotnica
Pečená chobotnica

Pečená chobotnica so zemiakmi fotorecept

pn - fotkapn, 14. mája 2017
Pečená chobotnica so zemiakmi (fotorecept)
Foto: pn

Ja zbožnujem všeliake morske prišerky, moj muz moc nie, ale dnes som ho velmi prekvapila s tymto jedlom. :)

15 minút
príprava
60-70 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
1 ks
4 strúčiky
1 dcl
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Zmrznutu chobotnicu odmrzneme, očistime. Zemiaky ošupeme a nakrajame na kolieska. Dame do pekača, pridame sol, vegetu, čierne korenie, cibulu nakrajanu na kolieska, cesnak na male kocky. Pridame olivovy olej (najlepši je domaci) a všetko pekne zmiešame rukami.

    Pečená chobotnica so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chobotnicu položime na zemiaky a pekne ju "rozprestreme".

    Pečená chobotnica so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chobotnicu možeme trošku poliat olivovym olejom. Vodu nepridavame, lebo by sa skor uvarila, ona pusti svoju vodu.

    Pečená chobotnica so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na pekač dame vrchnak a pečieme 40minut na 220 st. Potom odokryjeme. Zemiaky by mali byt hotove. Chobotnicu otočime a pečieme 10 min. Potom ju otočime naspat a polejeme bielym vinom a nechame este 10 min zapiect.

    Pečená chobotnica so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem Vam dobru chut!! Niekto chobotnicu pred pečenim vari, ale podla mna je to zbytočne, pretože sa pekne upečie, aj ked nie je uvarena. Mozete dat aj vacsiu chobotnicu, ja som nasla len 1-kilovu. Na Slovensku najdete len mrazenu, ale aj keby bola čerstva, musi sa zamraziť, pretože je lepšia pred varenim aj pečenim, aby bola zamrazena. Zamrazene su už očistene, tak sa nemusite bat, ci ju dobre očistite. Budem rada ak Vam bude chutit!!!

Diskusia k receptu

afataga
Ja viem, ze tu nepatri mnamkat, ale aj tak mnam, hned by som sa zhostila tvojho jedla. Neboj sa, aj u nas dostat cersve chobotnice, vzdy ju ale strcim do mraznicky, ako ma naucili Chorvati, aj som tam odkukala jeden trochu podobny rcp., ale tam sa vari, bala by som sa ju piect surovu, nemam odskusane, nebola tvrda? Ak chces pozri ako ja robim, bez vegety:  varecha.pravda.sk/recepty/chobotnica-ala-antonio/14453-re...
fotka je otrasna, fotene starym mobilom. Davam ti 5*.
haji
Oh, být na místě činu, ráda ochutnám. Podle mě v Chorvatsku chutná líp než ve vnitrozemí. Díky za sdílení receptu a fota až exotická.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Afataga (15.5.2017 11:59)

Ja som sa tiez bala aby nebola tvrda,Ale kolegyna mi hovorila aby som ju nevarila,ze je to zbytocne.A vobec nebola tvrda,Bola super.Tvoj recept si s radostou pozriem :)
afataga
@Pn (15.5.2017 14:54)

tak to raz vyskusam na tvoju zodpovednost :-)
ziegelfeld1968
@Afataga (15.5.2017 11:59)

no to by bol zázrak, keby si ti niečo neskritizovala. Kvôli tebe si asi mala kúpiť špeciálny foťák.Ani by som sa na takúto de*****nú poznámku neozval, keby som si nevšimol že Afi tu zas řádí. Pani tu dala kuchársky recept a nie foto do fotosúťaže.Aj tá chobotnica by sa hanbila za takýto príspevok
afataga
@Cesminaz (16.5.2017 09:53)

aj ty si to pochopila spravne, co sa kazdemu nepodarilo :-), ked to zas budem varit, poprosim redakciu o vymenu fotky, tvoja kritika je uplne opravnena, je otrasna
marika9
Mňam, milujem pečenú chobotnicu. Je krásne upečená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia