Cheeseburger

maggi - fotkamaggi, 13. mája 2013
Cheeseburger
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

700 g
4 ks
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL kvalitný
1 ks
3 ks
2 ks nakrájané na plátky
4 ks
3 PL
 alebo drvené
2 ČL




Postup

  1. 1

    Najemno nasekanú bielu cibuľu orestujeme na oleji a vo väčšej mise ju zmiešame spolu s hovädzím a worcesterskou omáčkou. Zmes dochutíme vegetou a korením.

  2. 2

    Zo zmesi pripravíme štyri rovnaké bochníčky a necháme ich v chladničke chvíľu odpočinúť. Medzitým si nakrájame na tenké plátky zeleninu a šalát rozoberieme na listy. Vo väčšej panvici najprv opečieme rozkrojené žemle.

  3. 3

    Po nich opečieme mäso, približne 3 minúty z každej strany. Spodnú časť žemle potrieme horčicou a kečupom, položíme na ňu červenú cibuľu, uhorku, mäso, plátok syra, rajčiny, šalát a priklopíme.

  4. 4

    Tip: Odporúčame pridať do mäsa vetvičku nasekaného tymianu alebo rozmarínu.

Diskusia k receptu

angast
ja by som radšej použil mäso z mekáča. To vydrží aj 7 rokov
bez akejkoľvek zmeny štruktúry a chute.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia